Hirdetés


A természet újra és újra lenyűgöző pillanatokat tartogat számunkra. Massachusetts partjainál egy különleges esemény kápráztatta el a látogatókat és a kutatókat egyaránt: a hosszúszárnyú bálnák festői tánca. Azonban, mint kiderült, ez nem csupán egy látványos előadás volt.

Hirdetés

A tenger mélyén zajló balettnek igen komoly oka van: a vacsora. Ezen bálnák egy különleges táplálkozási technikával, a buborékos táplálkozással vagy buborékhálózással ejtik el zsákmányukat. Ahogy a NOAA Fisheries részletezte: „Amint a halakat befogták, a felszín felé lökik őket, és elnyelik, ahogy a bálnák felfelé vetődnek a kör alakú buborékhálón keresztül.”

Hirdetés

Az esemény során különös vendég is megjelent: Salt, a fehér pöttyös hátúszójáról híres ikonikus nőstény bálna, akit az 1970-es évek óta ismernek, és számos utódja is született. A New England Aquarium kutatócsapata nagy izgalommal osztotta meg felfedezését: „Saltot, akit először az 1970-es évek közepén láttak Massachusettsben, és aki 16 borjút szült, három másik bálnával együtt látták buborékos táplálkozás közben Martha’s Vineyardtól délre. Ritka élvezet volt felmérő csapatunk számára, hogy láthatta ezt az ikonikus nőstény púpos bálnát!” – írták a kutatók a Facebookon.

Hirdetés

A massachusettsi hosszúszárnyú bálnák képesek arra, hogy a mindennapi vadászatot egy igazi művészeti előadássá varázsolják, amely újra és újra emlékeztet minket a természet csodáira. Ha ez a történet elvarázsolt téged is, ne tartsd magadnak! Oszd meg szeretteiddel és tanítsd meg őket is a természet apró, de annál lenyűgözőbb csodáira.

This past Monday, our aerial survey team spotted Salt, one of the most recognizable humpback whales in New England…

Posted by New England Aquarium on Wednesday, August 16, 2023

Forrás

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés