Hirdetés


Szerda délelőtt Twitter-üzenetben jelentette be a Gazprom, leállítja az Ukrajnán keresztüli gázszállítást Európába.
AZ OROSZ CÉG MÁR KEDDEN FIGYELMEZTETÉST ADOTT KI, HOGY VESZÉLYBE KERÜLHET AZ UKRAJNÁN KERESZTÜLI TRANZIT. A LÉPÉS HÁTTERÉBEN ELSZÁMOLÁSI, ILLETVE JOGVITA VAN. MOST MOSZKVA SZANKCIÓKAT HELYEZETT KILÁTÁSBA AZ UKRÁN ÁLLAMI GÁZTÁRSASÁG, A NAFTOGAZ ELLEN. HA MEGHOZZÁK A DÖNTÉST AZ OROSZOK, AKKOR A GAZPROM EGYÁLTALÁN NEM FIZETHET TRANZITDÍJAT AZ UKRÁN VÁLLALATNAK
– írja a Világgazdaság.

Hirdetés

Az orosz Gazprom – vitás ügyek miatt – leállíthatja az Ukrajnán keresztüli gázszállítást Európába. Menczer Tamás közösségi oldalán kifejtette, hogy ha az orosz Gazprom leállítja a gázszállítást Ukrajnán keresztül Európába, akkor csak a déli útvonal marad, azaz a Török Áramlaton keresztül fog tudni Európa gázhoz jutni. A politikus kifejtette, hogy
„EURÓPA EGYRE NAGYOBB ENERGIAVÁLSÁGBAN VAN. AZONBAN MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZIK AZ OROSZ GÁZ, NÁLUNK NEM FORDULHAT ELŐ, HOGY A CSALÁDOK NEM TUDNAK FŰTENI, ÉS AZ SEM, HOGY MUNKAHELYEK KERÜLNEK VESZÉLYBE A GÁZHIŰNY MIATT.”

Hirdetés

Menczer Tamás hangsúlyozta: Az energia nem ideológiai kérdés, hanem a valóság kérdése. Vagy van, vagy nincs. Hozzátette:
AZONBAN A HELYZET EGYRE SÚLYOSABB, ÉS AZ ÁR EGYRE NŐ. BRÜSSZEL NEM EZT ÍGÉRTE. A SZANKCIÓS POLITIKA KUDARCOT VALLOTT. AZ ENERGETIKÁT ÉRINTŐ ÉRTELMETLEN SZANKCIÓK NÉLKÜL AZ ENERGIAÁR ÉS AZ INFLÁCIÓ IS AZONNAL MEGFELEZŐDNE.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés