Hirdetés


Az elmúlt héten a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök intenzív sebességellenőrzést végeztek, amely során több mint 3200 gyorshajtót kaptak el. A legmagasabb bírság elérte a 390 ezer forintot, mivel az érintett sofőr jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt.

Hirdetés

Sebességhatár áthágások
A rendőrségi közlemény szerint a megengedett sebességhatárokat összesen 3257 autós lépte át az elmúlt héten. Ezeknek a szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, de több esetben ennél jóval magasabb büntetés is kiszabásra került.

Hirdetés

Rekord sebességtúllépés
A legkirívóbb eset Kiskőrösön, a Dózsa György úton történt, ahol a rendőrök egy autóst 50 km/h helyett 132 km/h-s sebességgel mértek be. Az ilyen mértékű sebességtúllépés nemcsak jelentős bírságot von maga után, hanem súlyos veszélyt is jelent az úton közlekedők számára.

Közúti balesetek és alkoholos befolyásoltság
A sebességellenőrzés mellett a rendőrök egyéb szabálytalanságokra is figyelmet fordítottak. Az elmúlt hét során Bács-Kiskun vármegye közútjain 52 olyan baleset történt, amelyek rendőri intézkedést igényeltek. Emellett 17 autóst igazoltattak, akik szeszes italt fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt; közülük ketten balesetet is okoztak.

Hirdetés

A Rendőrség figyelmeztetése
A rendőrség folyamatosan figyelmezteti a közlekedőket a sebességhatárok betartására, valamint a felelős és biztonságos vezetés fontosságára. A gyorshajtás nemcsak jelentős pénzbírságokat von maga után, hanem komoly baleseti kockázatot is jelent, amely veszélyezteti mind a gyorshajtót, mind a többi közlekedőt.
Az elmúlt héten Bács-Kiskun vármegyében végzett intenzív sebességellenőrzések eredményei rávilágítanak a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A rendőrség továbbra is szigorúan ellenőrzi a közúti forgalmat, hogy csökkentse a balesetek számát és növelje az utakon közlekedők biztonságát.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés