Hirdetés

A csöppséget csordája magára hagyta betegsége miatt, a dél-afrikai Thula Thula orrszarvú-árvaházba került, jó kezek közé. Karen Trembler, a menhelyvezetője elmondta, hogy az elefántborjú rettenetesen gyenge és nagyon beteg volt, mikor hozzájuk érkezett, abban sem voltak biztosak, hogy megéri a reggelt.

A borjút csordája valószínűleg a köldökénél kialakult, életveszélyes fertőzés miatt hagyta hátra. Az ehhez hasonló gyulladások az esetek többségében gyógyíthatatlanok, de Ellie esetében megtörtént a csoda. A “kis harcos” szépen gyógyult, lelki sebei azonban nem törlődtek ki. Hiába javult az állapota, depresszióba esett, nem akart enni, nem játszott, csak egy sarokban gubbasztott egész nap. Egészen addig, míg meg nem ismerte Dumát.
Az árvaházban élő, egykori mentő- és segítőkutya és Ellie a homokozóban találkoztak először, szinte azonnal legjobb barátokká váltak a gondozók legnagyobb meglepődésére.
“Itt ez a két faj, akik a természetben valószínűleg sosem találkoznának, vagy barátkoznának egymással. És mégis. Itt, az afrikai kontinensen még ez is lehetséges. Olyannyira, hogy most már leginkább az okoz gondot, hogy Dumát néha elválasszuk Ellietől,” mesélte Karen.
Forrás: zoozoo.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés