Hirdetés


Finnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ezért még fizet is a munkaadó!
A munkahelyi teljesítmény javítása és a dolgozók egészségmegőrzése érdekében Finnországban azt szorgalmazzák a szakszervezetek, hogy munkaidőben alhassanak a dolgozók – írja a filantropikum.com.
El tudod képzelni, hogy ülsz a számítógép előtt a munkahelyeden, pötyögöd a dolgaidat, majd szólnak, hogy ideje lefeküdnöd, hogy kipihenhesd magad? Nálunk, itt Közép-Kelet Európában erre még nem valószínű, hogy a következő években sor kerül, nem úgy mint Skandináviában, nevezetesen Finnországban, ahol a szakszervezetek szerint nem csak a teljesítmény javításán segítene a munkahelyi alvás, hanem a dolgozók egészségének megőrzése is jobban védve lenne.

Hirdetés

A yle.fi finn portál szerint már vannak olyan cégek, ahol szakemberek tanítják be a dolgozókat, hogy miként pihenjenek, meditáljanak, aludjanak hatékonyan.
“Nem könnyű napközben, a munkahelyen aludni, de szakember segítségével ez könnyebben megoldható, hiszen munkaidőben egy óra minivakációra küldenek mindenkit, hogy pihenni, feltöltődni tudjanak a dolgozók” – mondta Tiina Vainio tréner.
A szakszervezetek szerint egy 30 vagy 60 perces délutáni alvással növelhető a hatékonyság, ami végső soron a munkaadóknak is jó. A hírek szerint Finnországban már egyre több cég érdeklődik a délutáni alvásprogram iránt.
Szerintetek nálunk ez mikor fog bekövetkezni?

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés