Hirdetés


A milliárdos Bill Gates ismét megfogadta, hogy elajándékozza a vagyonát, hozzátéve: így végül lekerül a világ gazdagjainak listájáról.
A Microsoft társalapítója bejelentette, hogy 20 milliárd dollárt adományoz humanitárius alapítványának. A világ negyedik leggazdagabb embere azt mondta: „kötelessége”, hogy visszaadja a társadalomnak a forrásait.- írja az Index

Hirdetés

Bill Gates először 2010-ben tett ígéretet arra, hogy elajándékozza mindenét, de vagyona azóta több mint a kétszeresére nőtt.
Jelenlegi vagyona 118 milliárd dollárt ér, de ez jelentősen csökkenni fog, miután júliusban felajánlotta a Bill és Melinda Gates Alapítványnak, a volt feleségével 2000-ben létrehozott jótékonysági alapnak. Egy Twitter-bejegyzésben Gates közölte: az alapítvány a közelmúltbeli „globális kudarcok”, köztük a világjárvány, Ukrajna és a klímaválság miatt 2026-ig évi 6 milliárd dollárról 9 milliárd dollárra növeli a kiadásait.

Hirdetés

Ahogy a jövőbe tekintek, úgy tervezem, hogy gyakorlatilag a teljes vagyonomat az alapítványnak adom. Lejjebb fogok kerülni, és végül lekerülök a világ leggazdagabb embereinek listájáról – fogadkozott az üzletember. Hozzátette: kötelessége, hogy a forrásait olyan módon juttassa vissza a társadalomnak, ami a legnagyobb hatással van a szenvedés csökkentésére és az életek javítására.

Forrás: index.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés