Hirdetés


A Microsoft társalapítója, Bill Gates szerint a Covid-19 Omicron változat megelőzte a világ oltóanyag-programjait a védettség terjesztésében, és arra ösztönözte az egészségügyi tisztviselőket világszerte, hogy gyorsabban reagáljanak a következő világjárványra.

Hirdetés

A technológiai mágnás és filantróp a 2022-es müncheni biztonsági konferencia pénteki panelbeszélgetésén a világ “Covid-19 legyőzésében” elért előrehaladásáról kérdezve azt mondta, hogy maga a koronavírus egyes régiókban természetes módon immunizálja a lakosságot.
“Sajnos maga a vírus – különösen az Omicron nevű változat – egyfajta vakcina. Vagyis B-sejtes és T-sejtes immunitást is létrehoz, és jobban eljutott a világ népességéhez, mint mi a vakcinákkal” – mondta.
Az egyes régiókban a nagy mennyiségű “fertőzésnek való kitettség” miatt a Covid-19 okozta súlyos megbetegedések kockázata “drámaian csökkent” – folytatta Gates, megjegyezve azt is, hogy a súlyos tünetek “főként az időskorúakhoz és az elhízáshoz vagy cukorbetegséghez kapcsolódnak”.

Hirdetés

Gates magabiztosan beszélt, amikor egy újabb súlyos egészségügyi válságot jósolt a láthatáron, és azt mondta a testületnek: “Lesz egy újabb világjárvány”, bár azt mondta: “Legközelebb más kórokozó lesz”.
A következő járvány leküzdése érdekében az egészségügyi hatóságoknak és a kutatóknak gyorsabban kell cselekedniük a vakcinák és a kezelések kifejlesztése érdekében, mondta, elismerve, hogy “nem végeztünk nagyszerű munkát a terápiás kezelés terén” a Covid-járvány során.
Hirdetés

“Csak két év elteltével van jó terápiás szerünk. A vakcinák – két évbe telt, mire túlkínálatba kerültünk” – mondta. “Legközelebb két év helyett inkább hat hónapot kellene elérnünk”.
Végül Gates reményét fejezte ki egy “új generációs vakcinával” kapcsolatban, amely képes lesz a légúti vírusok egész családjainak, köztük az influenzának és a koronavírusoknak a kiirtására, és azt mondta, hogy ez az eredmény “a következő évtizedben” bekövetkezhet, ha elegendő “K+F dollárt” fordítanak erre az ügyre.

Forrás: RT.com
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés