Hirdetés


Egy hetet töltött a városmajori szívklinikán Lukács Sándor. A 76 éves színművészt szerdán engedték ki a kórházból, és bár több álhír is elterjedt az állapotáról, ő köszöni szépen, jól van. A műtétet és a sokkolást is megúszta, de még egy fontos vizsgálat vár rá a napokban.

Hirdetés

Nem mozdult a labdáért
„Nem kockáztattam, hiszen éreztem, hogy valami nem stimmel. Napok óta fáradékony voltam, teniszezés közben pedig egyszer csak azt vettem észre, hogy nem mozdulok a labdáért.” Ezt mondta rosszullétéről a 76 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Lukács Sándor. Nagyon fáradékonynak érezte magát, ezért bement a klinikára, ahol azonnal bent tartották.

Egy hét a klinikán
Lukács Sándor egy hetet töltött a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Korábban több hír is arról szólt, hogy meg kell műteni a szívét, a műtétre végül nem került sor. Szerencsére a szívét sem kellett sokkolni, hogy megússza a beavatkozást.

Hirdetés

Még nem nyugodhat meg
A színész november 1-jén hagyhatta el a budai intézményt, a felesége vitte haza. A Vígszínház művésze elmondta: a szívritmusát gyógyszeres kezeléssel sikerült visszaállítani, igaz, még nem lehet teljesen nyugodt.

Sorsdöntő vizsgálat
Lukács Sándornak vasárnap kell visszamennie a szívklinikára. Ekkor egy fontos vizsgálat vár rá, ott dől el, hogy be kell-e ültetni a szívébe egy úgynevezett sztent, vagyis egy olyan hálós szerkezetű eszközt, amivel az elmeszesedett eret tágítják.

„Bizakodó vagyok”
„Bizakodó vagyok a vasárnapi vizsgálattal kapcsolatban, ugyanakkor bármit mondanak az orvosok, én elfogadom. Még pihennem kell, de alig várom, hogy visszatérjek a színpadra, hiszen számos szép művészi kihívás vár rám, igaz, ez még kicsit odébb van” – mondta a Borsnak a közkedvelt művész.

Hirdetés

Fiatalos lendülettel
„Közhely, de nálam valóban működik, hogy a temperamentum, az indulat és a kreativitás nem korfüggő, sőt. Amellett, hogy odafigyelek az egészségemre, rendszeresen teniszezek, és ami a legfontosabb: a fiatalokkal szinte baráti viszonyban vagyunk, tegeződünk, és ha úgy adódik, próba után leülünk egy jót beszélgetni” − mesélte a lapnak Lukács néhány évvel ezelőtt.

Kopó alkatrészek
A művész korábban megjegyezte, az „ember már csak kopó alkatrészekből van összerakva, egyszer csak előjön a hiba”. Azt azonban nem tudni, hogy mikor térhet vissza a színpadra, ahol több szerepe is van és nem mellesleg a Páger Antal-díjat is átveheti.

Verseket is ír
Lukács Sándor 1972-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta a Vígszínház tagja, ahol már főiskolás korában is többször fellépett. Az 1970-es évektől számos magyar filmben játszott, például az 1976-os Beszterce ostromában. 1981-ben szerepelt Szabó István Oscar-díjas Mephistójában is 1985 óta költőként versesköteteket ad közre – írja róla a Wikipédia.

Kiemelt kép: Lukács SándorForrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés