Hirdetés


Borbás Marcsi 5 éves korában vakbélgyulladást kapott, ami ugyan régen sem volt egy egetverő betegség, viszont fontos volt, hogy időben észleljék, és megműtsék a beteget, hisz másképp perforálódhatna a vakbele. Vele pont ez történt. Kapott egy vakbélgyulladást, és perforálódott a vakbele. Kapott egy hashártyagyulladást.

Hirdetés

Aztán több probléma is felmerült, műtötték is, közben klinikai halál állapotába került. Már a fájdalmakra nem emlékszik, csak a kórházra, de arra, hogy a klinikai halál állapotában kívülről látja önmagát – azt most is tisztán látja. Gyerekfejjel csodálkozott is, hogy miért olyan idegesek az orvosok…
Szerencsére aztán tökéletesen meggyógyult, viszont maradt utána egy örök emlékeztető. Mégpedig az, hogy nyilván érzékenyebb az emésztőrendszere, s ezzel kapcsolatban kialakult egy allergiája. Nem bírja a natrium-glutamátot. Ami persze nem olyan nagy katasztrófa, ha azt nézzük, hogy ezáltal egy csomó egészségtelen dolgot nem fogyaszt.

Hirdetés

Elmesélt egy történetet is a Nők Lapja egészség rovatnak: “Máig erős csontfájdalmat és borzalmas rosszullétet okozhat, ha nem nézem meg alaposan az összetevőit annak, amit eszem. Imádom például a pho levest, de sajnos az ázsiai konyhában szinte só helyett használják ezt az adalékanyagot: néhány éve a nagy rohanásban rendeltem az irodámba egy levest, majd három kanálnyitól teljesen kipurcanva feküdtem a dolgozóasztalom mellett. Azóta azt is én főzöm magamnak.”

Forrás: Story
Fotó: nlc
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés