Hirdetés


Michael Morton, öt éves gyermeke és felesége egy hétköznapi életet éltek boldogan, amely 1986 késő nyarán örökre rémálommá vált. A szörnyű nap előtti napon az Egyesült Államok Texas államában található Austinban egy születésnapot ünnepeltek. A férfi másnap kora reggel dolgozni ment, és hagyott egy cédulát a feleségének, amelyen egy előző napi konfliktus miatt csalódottságának adott hangot. Ám amikor hazaért, feleségét már nem találta életben.

Hirdetés

A cetli volt az, ami alapján a rendőrség kezdettől a férfit tekintete első számú gyanúsítottnak, és végül a bíróság is bűnösnek mondta ki: életfogytiglani börtönbüntetést kapott, és elvesztette gyermeke felügyeleti jogát, aki állami gondozásba került. Azt is tényként közölték vele, hogy apja volt az, aki megölte az édesanyát.
Bár a férfi az eljárásban végig ártatlansága mellett érvelt, de nem tehetett semmit az igazságszolgáltatás gépezetével szemben. Bár találtak egy vérfoltos kendőt a ház közelében, de annak DNS elemzését az ügyészség megtagadta, arra hivatkozással, hogy az eljárás nem megbízható (1986-ban még valóban gyerekcipőben járt).

Hirdetés

A férfi kisfia egyébként már az eljárásban is azt nyilatkozta, hogy nem édesapja volt az elkövető, ezt azonban figyelmen kívül hagyták. Amikor 25 év után végre a fellebbviteli bíróság engedélyezte, hogy elemezzék a kendőn talált DNS-t, kiderült, hogy a férfi ártatlan! Végre szabadon bocsátották őt.

Az is kiderült, hogy a bűncselekményt egy olyan férfi (Mark Alan Norwood) követte el, aki két év múlva a környéken egy újabb ártatlan nővel is végzett.
Neked mi a véleményed?

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés