Hirdetés

Fotó: Getty Images


Isztambul városának tömegközlekedési hálózatában tűnt fel először egy rendkívül figyelemre méltó kóbor kutya, akit egyszerűen nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Az anatóliai juhászkutya fajtájára emlékeztető, nagy termetű és rendkívül intelligens állat hamarosan a helyiek és az utazók kedvencévé vált.

Hirdetés

Bozhi, ahogy a közösségi hálón nevezik, nem csak a metrón, hanem villamoson, sőt kompon is utazott, így vált az isztambuli tömegközlekedési eszközök sztárjává. Az állat olyan jól idomult a tömegközlekedéshez, hogy megvárta, amíg az utasok kiszállnak, a mozgólépcsőknél jobbra állt, és zsúfoltság esetén még az ülést is átengedte.

Hirdetés

Az Isztambuli hatóságok, miután észlelték Bozhi jelenlétét, úgy döntöttek, hogy nem zárják be, hanem hivatalosan is elfogadják őt a tömegközlekedési rendszer részeként. Nyakörvet helyeztek rá az új nevével, és chipet is kapott azonosítás céljából.

Hirdetés

Bozhi története azóta is folytatódik, és az állat kedves és bátor természete folyamatosan inspirálja az embereket. 2022-ben egy üzletember, Yomer Koch fogadta örökbe, így Bozhi most már egy szerető otthonban élhet, miközben továbbra is szabadon barangolhat Isztambul utcáin. Bozhi példája bebizonyítja, hogy még a legvándorlóbb lelkek is megtalálhatják a helyüket a világban, anélkül, hogy feladnák az új tájak felfedezésének vágyát.

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés