Hirdetés


Egészen elképesztő történetet osztott meg Budakalász vezetősége a település hivatalos oldalán. „Az elmúlt években gyakorlattá vált, hogy ősszel az önkormányzat almát vásárol a kalászi iskolásoknak, óvodáknak, bölcsődéknek. Idén is ez volt a terv, hiszen „minden nap egy alma az orvost távol tartja”.

Hirdetés

50 láda gyümölcs
A település vezetése azt írja, mindössze 50 láda almáról van szó, de idén nem várt akadályokba ütköztek. „A történet nem kitalált, napjaink valósága” – figyelmeztetik az olvasókat.

Nem egyszerű az ügy
Az 50 láda almából 31 menne az iskolákba, de ennek elfogadása és kiosztása a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó intézmények, közte az iskolák fokozott felügyelete érdekében nyáron hatályba lépett belügyminiszteri utasítás után nem olyan egyszerű.

Hirdetés

Az iskolák megkérték az engedélyt
Az ügyintézés úgy kezdődött, hogy először a három budakalászi általános iskola intézményvezetője külön-külön kért engedélyt a Váci Tankerületi Központ vezetőjétől. A több körös egyeztetés után a három iskolának végül egyetlen közös engedélykérelmet kellett beküldenie ahhoz, hogy a gyerekek hozzájussanak az ingyenesen átadott almához.

Felsőbb szint
Ez hetekkel ezelőtt megtörtént, de az alma-engedély a mai napig nem született meg. A budakalászi önkormányzat úgy tudja, hogy a tankerület úgy értékelte, hogy ebben a kérdésben felsőbb szintről kell jóváhagyást kérniük az engedély kiadására.

Az elnök dönt
A budakalászi önkormányzat almáinak elfogadása ügyében tehát az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ elnöke dönthet.

Hirdetés

Győz a józan ész?
A város időközben megvette az 50 láda szabolcsi almát. Annak reményében tette, hogy a józan ész győz és a gyerekek mielőbb ehetnek a gyümölcsből.

Nem oszthatják ki
Az iskolai konyhákat a város üzemelteti, így az almát akár ki is lehetne oda szállítani, de a konyhás nénik csak az állami iskolafenntartó központ engedélye után kezdhetik kiosztani. Most itt tart a budakalászi alma-ügy, egyelőre úgy tűnik, senki nem tudja, hogy mikor ehetnek végre a gyümölcsből a gyerekek.

Kiemelt kép: illusztrációForrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés