Hirdetés


Nincs nagyobb öröm, mint mikor elkészítünk valamit a családunknak, és mindenkinek ízlik, mindenki arcán látjuk a lelkesedést, és persze mindenki repetázni akar belőle…
Másrészt viszont a háziasszonynak is van élete, mi is szeretnénk pihenni, kicsit a családunkkal lenni, és akár (ha marad rá idő) magunkkal is foglalkozni.
Márpedig a két fontos dolog között úgy találhatjuk meg az egyensúlyt, ha keressük az olyan megoldásokat, amelyek segítenek minél rövidebb idő alatt finom és különleges ételeket és italokat elkészíteni. Az alábbiakban egy olyan javaslattal élünk, ami nagy segítség lehet a konyhában.
A citrom kifacsarása pepecs munka lehet, ami igénybe veszi a kezünket, mert bár az elején még könnyen jön belőle a citromlé, az adag “második fele” már sokkal nehezebben adja meg magát.
A megoldás azonban egyszerű. Tegyük 20 másodpercre a citromot a mikróba, mielőtt kicsavarjuk. Vegyük ki a mikróból, és csak ezután csavarjuk ki: sokkal gyorsabban jutunk hozzá a citrom levéhez, minden további pepecselés és erőpróba nélkül!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés