Hirdetés


Judit azt mondta, nem szívinfarktus okozta a halálát és ha épp a műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna menteni az életét. Csütörtök délután lesz nyilvános búcsúztatása.

Hirdetés

Nem tudott beszélni
„Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm” – mondta el a Kiskegyednek Vágó István felesége Judit.

Hirdetés

Nem volt beteg
Az ismert műsorvezető váratlanul, hetvennégy éves korában életét veszítette. A tragédiának semmiféle jele nem volt, hiszen nem volt beteg, s halála előtt többen kedélyesen beszélgettek és viccelődtek vele.

Fia nagyon vigyáz rá
Felesége kijelentette, jólesik neki látni, mennyien imádták és azt kívánja, hogy ezt ő odafentről lássa, hogy milyen megható megemlékezések vannak róla. Hozzátette, a tragédia után három napig a fiánál lakott, aki tízpercenként hívja telefonon, s nagyon vigyáz rá.

Ők tartják benne a lelket
A szörnyű tragédia előtt is azt mondtam, ilyen rendes gyereke senkinek nincs, mint nekünk a Janó. Elképesztő, ahogy ragaszkodik hozzám, és van egy 6 éves kis unokám, Borisz. Ők tartják bennem a lelket – mondta Judit, aki hetekkel később már képes volt felidézni a tragikus estét.

Hirdetés

Hirtelen összeesett
„A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112” – elevenítette fel a rettenetes pillanatokat.

A diszpécser segített
Judit eleinte beszélni sem tudott, saját címüket sem tudta megmondani. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna – jegyezte meg.

Minden vizsgálat negatív lett
Beszélt arról is, hogy semmilyen betegsége nem volt, de már több mint hat hete köhögött, ezért könyörgött neki, hogy menjenek el kardiológushoz és tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltak és minden eredmény negatív volt.

Olyan szép szívem van
Szív-CT-re is elmentek, egy orvos-barátnőjük azt mondta „szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: »Nyuszikám, olyan szép szívem van…« Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja.”

Hirdetés

Bánja, amiért nem vitte el hasi ultrahangra
Felesége kitért arra is, hogy sokan azt gondolták, szívinfarktus történt, ám ez nem így van. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi – fejtegette.

Itt lesz nyilvános búcsúztatása
Ugyanakkor megjegyezte, ha ez a kivizsgálás megtörtént volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit. Sőt, ha éppen a műtőasztalon feküdt volna akkor sem tudták volna megmenteni. Temetése szűk körben lesz, ugyanakkor a Demokratikus Koalíció (DK) szervezett egy nyilvános búcsúztatást csütörtökön 17 órára a Szent István parkba.

Ők fognak beszélni
Itt a pályatársak nevében Verebes István színművész, politikai közössége nevében pedig a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc búcsúzik. Az özvegy jelezte, ennek időpontja még változhat.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés