Hirdetés


Ki hitte volna, hogy ez megtörténhet 49 éves létére.
Esténként nehezen aludt el. A férje még forgolódni sem mer, nehogy felébressze, ha végre elszundított. Rájött tenni kell, különben minden nap fáradt és ingerült lesz. Főleg esténként és otthon. Utánanézett, kérdezett és végül pontosan megtudta hol hibázott. Aztán szépen lassan minden pontot beépített az életébe. A férje a 4-7-8 gyakorlatnál lepődött meg a legjobban. Csak csendben figyelte az első próbát és nagyon örült, hogy nejének bejött a váltás. Egészen reggelig nem kellett szólni feleségéhez, hiszen aludt, mint a bunda. Neki bejött az álmot hozó légzőgyakorlatot.

Hirdetés

1. Étel- ital stop:
A nagyon fűszeres, zsíros, szénhidrátban gazdag ételeket ne tálaljuk este. A könnyű vacsoránkat együk meg elalvás előtt legalább 3 órával, mert a teli gyomor rémálmokat hozhat. Bár az alkoholos italok könnyű elalvást, de az éj közepén hosszú ébrenlétet okozhatnak. A koffeintartalmúak is egészen hasonlóan szúrhatják el az álmunkat, ezért estefelé már ne kávézzunk és kólát se igyunk.

2. Nyugalom kell:
Testünket nyugtassuk egy lazító fürdővel. Mire pihenni térünk űzzük el a stresszt meditálással, olvasással, beszélgetéssel, kellemes zenével. Egy nyugtató citromfű tea a kora esti órákban aranyat ér. Könnyű álmot hoz, ha a hálónkban szárított levendula vagy kamilla illatozik.

Hirdetés
3. A csönd és a sötét:
Ne a tévét nézve aludjunk el, mert a fénye és a hangja is nehezíti a pihenést. Az alvási ciklust irányító hormon, a melatonin termelődéséhez ugyanis sötétre van szükség. A jó alváshoz a csönd is elengedhetetlen.

4. Hőmérséklet és a láb:
A 20 fokban vagyis hűvösben a legkönnyebb mély álomba merülni. A nehezen elalvóknak biztató, hogy a legújabb kutatások szerint a takaró alól kidugott láb pillanatok alatt álmot hoz. A kilógó lábfejek ugyanis segítik csökkenteni a testhőmérsékletünket, ami azt jelzi a szervezetünknek, hogy ideje aludni.

Hirdetés
5. Álmot hoz a 4- 7- 8 gyakorlat:
Szívjuk be a levegőt az orron át 4 másodpercen alatt, tartsuk vissza 7 másodpercig majd, fújjuk ki a szájon át 8 másodperc alatt. Ismételjük néhányszor és jön a meglepetés, mert ez a légzésgyakorlat elűzi a stresszt és pihentető alvást hoz.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés