Hirdetés

Fotó: Czerkl Gábor


Cserhalmi György, aki a magyar színházi és filmes világ egyik legnagyobb alakja, nehéz rákbetegséggel vívott harc után nyerte vissza egészségét. A hosszú ideig tartó küzdelmek és kórházi kezelések után, most a Nemzet Színésze újra magabiztosan áll a közönség előtt, bár jelenleg még bottal, de ismét a reflektorfénybe lépett.

Hirdetés

A Retro Rádió Abaházi Presszó című műsorában Cserhalmi György őszintén mesélt az egészségi állapotáról.
“Én voltam elfoglalt, de nem a munka kötött le, hanem különböző kórházi ágyak. Köszönöm szépen, rendben vagyok, alakulok” — kezdte a színész, majd elárulta: a botja már egyfajta lelki mankóvá vált, úgy hozzánőtt.

Hirdetés

Hirdetés

“Mindenki mondja, a gyógytornász is (én már művészi tornának hívom), hogy már lassan el kéne felejteni. De valahogy ez a bot hozzám nőtt, mint egy útitárs. Nem tudom, szabad-e ilyet mondani, de legalább az kemény” – viccelődött a műsorvezetővel, Abaházi Csabával.

Cserhalmi humorérzéke mindig is legendás volt, és úgy tűnik, a nehéz idők sem vették el a kedvét a nevetéstől.

“Öt-hatéves koromban a negyvenévesekre is azt mondtam, hogy hú de vén trottyos bácsi… én abszolút az vagyok! Én teljes mértékben öreg trottyos vagyok” – mondta kuncogva a 76. esztendős színész.

Hirdetés

A gyógyulás útja
Cserhalmi György, aki sikeresen legyőzte a hasnyálmirigyrákot, időben történő orvosi beavatkozásnak és saját eltökéltségének köszönhetően ma már gyógyultnak mondhatja magát. A betegség azonban életmódváltást követelt tőle: már nem fogyaszthat alkoholt és a fűszeres, különösen a magyaros ízeket kerülnie kell, ami számára nem kis kihívást jelent. Jelenleg Kékkúton élő Cserhalmi, noha Budapestre rendszeresen visszajár, már nem vállal annyi munkát, mint korábban. A szövegtanulás és a hosszantartó forgatások már kevésbé csábítják, viszont színészi szenvedélye és a színház iránti szeretete változatlanul motiválja.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés