Hirdetés


Nem ért véget a rémálom, ugyanis minden jel arra utal, hogy a csernobili atomerőmű reaktora ismét elkezdett izzani, ami hatalmas veszélyt jelenthet és akár katasztrófa is lehet belőle.
35 évvel ezelőtt, 1986. április 26-án történt az emberiség egyik legnagyobb tragédiája, a csernobili atomerőmű-baleset, ahol a reaktor felrobbanásának következtében szinte visszafordíthatatlan kárt eredményező, felfoghatatlan mértékű sugárszennyezés érte a környezetet. A katasztrófa helyszínéül szolgáló területet azóta egy óriási betonszarkofág fedi, de a The Sun cikke alapján úgy látszik, hogy még mindig van mitől félnünk.

Hirdetés

Magától elkezdett izzani a csernobili atomerőmű betemetett reaktora, ami valószínűleg az üzemanyag száradása miatt lehet, de pontos választ még nem sikerült találniuk a tudósoknak a jelenségre. Egyedül az tűnik biztosnak, hogy mindenki aggódik, mivel ha túlzottan felerősödnek a fissziós folyamatok, akár hatalmas mennyiségű atomenergia is felszabadulhat – vagyis újabb szörnyűség történhet.
A szakemberek szerint még van pár év megtalálni erre az egyre súlyosbodó problémára a megoldást, de addig sajnos nem lehet kizárni egy esetleges baleset veszélyét, mivel ha csak kisebb robbanást is okoznak a maghasadás folyamatai, akkor is komoly mennyiségű radioaktív por kerülhet a levegőbe.

Forrás: promotions.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés