Hirdetés


Csütörtökön jön a pénz a nyugdíjasoknak, átlagosan 100 ezer forintot kapnak
Novemberben minden eddiginél nagyobb összegű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők − közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Hirdetés

A miniszter közösségi oldalán közzétett videójában kiemelte: novemberben a megszokott nyugdíjhoz képest mindenki körülbelül százezer forinttal nagyobb összeget kap, mert a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett megkapja a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.
Novák Katalin elmondta, hogy a nyugdíjprémiumot csütörtökön kezdik el kézbesíteni a postások, és a hónap végéig mindenki megkapja személyesen vagy a bankszámlájára.
Orbán Viktor miniszterelnök október 1-jén jelentette be, hogy nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium, emellett pedig egy esetleges 13. havi nyugdíjat is szóba hozott, bár – mint mondta – ezt senki ne vegye készpénznek.
A miniszterelnök rámutatott: 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdasági teljesítménynek köszönhetően a kormány mindenkinek egységesen fizeti ki az összeget.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés