Hirdetés


David Beckham átadta Instagram-fiókja irányítását egy ukrán orvosnak, aki Harkiv városában dolgozik.
Az egykori focista Instagram-sztoriját vasárnap egész nap elárasztották a videók és fényképek, amelyeken Iryna gyermekaneszteziológus, a regionális szülészeti központ vezetője követi végig egy munkanapját a konfliktus közepette.

Hirdetés

Iryna megmutatta Beckham 71,5 millió követőjének azt a szűk pincét, ahová az orosz invázió első napján minden terhes nőt és újszülöttet evakuáltak. Fotókat posztolt az intenzív osztályon fekvő újszülöttekről, ahol az Unicef által adományozott oxigéngenerátorokra voltak utalva. Az egyik klipben lefilmezett egy fiatal anyát, Yana-t, amint a kezében tartja a fiát, Mykhailo-t, aki légzési problémákkal született, és akinek a családi házát lerombolták.
Iryna elmondta, hogy most “éjjel-nappal” dolgozik, és hogy “valószínűleg az életünket kockáztatjuk, de egyáltalán nem gondolunk erre. Szeretjük a munkánkat… Az itteni orvosok és ápolók aggódunk, sírunk, de egyikünk sem adja fel”.

Hirdetés

Beckham, aki 2005 óta az Unicef nagykövete, arra buzdította követőit, hogy adományozzanak a jótékonysági szervezetnek, amely Ukrajnában azon dolgozik, hogy a családok tiszta vízhez és élelmiszerhez jussanak, kész csomagokat szállítsanak a szülészeteknek, és biztosítsák a gyermekvédelmi szolgáltatások folytatását.
“Az önök adományainak köszönhetően a kapott oxigéngenerátorok segítenek az újszülötteknek túlélni a szörnyű körülmények között” – mondta.
Harkiv, Ukrajna második legnagyobb városa három hete állandó célpontja az orosz ágyúzásnak.

Forrás: theguardian.com
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés