Hirdetés


Elképesztően veszélyes jeleneteket rögzített az autópálya kamerája. Az életét kockáztatta az a férfi, aki mosdónak használta az M1-es autópálya mentén található bokrokat. Az esetről készült videót megnézheted cikkünk végén.

Hirdetés

Dugó volt
Lassan csordogáltak az autók az M1-esen. Egyszer csak egy fekete kisbusz a belső sáv bal szélére húzódott, majd megállt. Egy férfi szállt ki a járműből, és a kocsik között átmenve a külső sáv melletti bozótos felé vette az irányt.

Szólította a természet
Minden bizonnyal a dolgát kellett elvégeznie a férfinek. Erre a bokros területen kerített sort. Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetéssel kell majd találkozni a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szemétszedő munkatársainak.

Hirdetés

Nem ez a megoldás
“De mindennek van határa. Az autópálya és környezete továbbra sem nyilvános wc!” – írja az MKIF Zrt. a posztjában.

Miatta torlódott a forgalom
Mivel a kisbusz a belső sávban állt meg, a mögötte haladó járműveknek szintén meg kellett állnia. A forgalom így torlódott. A férfit láthatóan ez nem igazán zavarta, nyugodtan kelt át az úton a bozótosba, majd ugyanilyen lazasággal tért vissza a járművek között.

Nem erre való az autópálya környezete
Az MKIF Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az autópálya és környezete nem ezt a célt szolgálja. A pihenőhelyeket azért alakították ki, hogy nyugodt és védett körülmények között lehessen megállni. Ott mindenki elvégezheti a kisebb vagy nagyobb dolgát a mosdókban.

A mosdók rendeltetésszerű használata
Az MKIF Zrt. már készített korábban egy videót annak kapcsán, hogy hogyan kellene a mosdókat rendeltetésszerűen használni és a pihenőkben viselkedni. A videót feltöltötték a közösségi oldalukra. Aki szeretné megtekinteni, ide kattintva érheti el.

Hirdetés

A belső sávban és a külső sávban is nagyon veszélyes megállni
Még akkor is nagyon nagy kockázattal jár megállni a belső vagy a külső sávban, ha az embert a természet szólítja. A leállósávban sem szabályos ilyen esetben megállni. A leállósávot e célra csak vészhelyzet esetén lehet igénybe venni.

Mások sem bírtak magukkal
Voltak mások is, akik fittyet hánytak a szabályokra a videó tanúságai szerint. Egyesek a leállósávban közlekedtek, így próbáltak előre törni a dugóban. Több járművezető is így tett, volt köztük motoros, autós és kamionos is.

Az esetről készült videó

MEGÁLL AZ ÉSZ #14
" Nem tehetek mást, ha egyszer szólít a természet…🤷‍♂️"
🙄 De mindennek van határa. Az autópálya…

Posted by MKIF Zrt. – Az ország útja on Monday, August 28, 2023

Kiemelt kép: Az esetről készült videóból kivágott képkocka – Forrás: MKIF Zrt. Facebook oldala
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés