Hirdetés


Botrányba fulladt a gyerekek oltása! Beoltották a gyerekeket aztán jött a fekete leves!
Tévedésből Modernával oltottak be gyerekeket
Ez egyelőre tilos – a Moderna gyerekvakcinája még engedélyeztetés alatt áll.
Németországban több gyermeket véletlenül korosztálya számára még nem engedélyezett koronavírus elleni vakcinával oltottak be vasárnap – közölték helyi illetékesek.

Hirdetés

Az észak-rajna-vesztfáliai Olpe körzet egyik oltóközpontjában több kiskorút a Moderna vakcinájával immunizáltak. A gyermekek számára eddig csak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyagát hagyták jóvá.
Az érintett kiskorúak szüleit azonnal értesítették az esetről – közölte a körzet.
Az oltóközpont orvosigazgatójával folytatott beszélgetés során a szülőket arról tájékoztatták, hogy a Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése még folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA).

Hirdetés
Az oltóközpontból való távozáskor a gyermekeknél nem észleltek rendellenességet.
A szülők kérésére az esetet jelentették a rendőrségnek. Az érintett gyermekek számát nem közölték. Okulva hibájából, az oltóközpont felülvizsgálja az összes oltási eljárást. Ha további eseteket tapasztalnak, a szülőket tájékoztatni fogják – közölték.
Az EMA novemberben engedélyezte a Pfizer és a BioNTech közös vakcinájának beadását 5 éves kortól. Ez volt az első védőoltás, amelyet 12 év alatti gyermekek számára elérhetővé tettek az Európai Unióban. A gyermekek a felnőttek adagjának csak egyharmadát kapják.

Forrás: MTI
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés