Hirdetés


A nyár legfinomabb, és legegészségesebb szezongyümölcse a paradicsom. Ha teheted, mindig házi, kerti paradicsomot fogyassz, direkt a termelőtől. Érezni fogod a különbséget egyből, hiszen a kerti paradicsom sokkal ízletesebb, mint a bolti, nem is beszélve arról, hogy a tápanyagtartalma is magasabb.

Hirdetés

Egy tanulmány szerint a paradicsom, akárcsak az aszpirin, csökkenti a vérrögök, és a szívbetegségek kialakulásának esélyét.
Főleg a magas vérnyomással küzdő személyeknek ajánlott nagyon sok paradicsomot fogyasztani.
Magas karotid, és flavonoid tartalma miatt gondoskodik a vér egészségéről, és megvéd az ivóvízben található extra fluroidtól is.
Nagy mennyiségben található a paradicsomban béta-karotin és likopin, mindkettő erős sejtvédő hatással rendelkezik.
A paradicsom véd a rákos betegségek kialakulásától, főleg a mell-, a prosztata-, és a hererák megelőzésében lehet segítségünkre.

Hirdetés

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a paradicsom segít a cukorbetegek szervezetében helyreállítani a biokémiai egyensúlyt.
Ezenkívül a likopin öregedésgátló hatással is rendelkezik, gondoskodik a bőr fiatalságáról és egészségéről. Serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, mely 30 százalékkal növeli a zsírégetést.

Forrás: tudasfaja.com
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés