Hirdetés


Az előrejelzés alapján 2024 márciusa igencsak nedves időszaknak ígérkezik, napközben 8 és 15 Celsius-fok közötti hőmérsékletekkel. Néhány távolabbi régióban még hó vagy havas eső is előfordulhat, ami az elmúlt években gyakorivá vált. Március vége felé viszont elköszönünk az éjszakai fagyoktól.

Hirdetés

Április az igazi tavasz kezdetét jelenti, átlaghőmérsékletekkel 14 és 20 Celsius-fok között. Ez az időszak kiváló a nyaralások tervezésére, mivel az időjárás ideális a szabadtéri tevékenységekhez.
Májusra a nappali hőmérsékletek már stabilan 20 Celsius-fok felett maradnak, júniusban pedig a 24 és 28 Celsius-fok közötti tartományra számíthatunk, amely remek idő a vakációk szervezésére.

Hirdetés

Fontos azonban megjegyezni, hogy az időjárási extrémumok és rekordok nem csak helyi, hanem globális hatással bírnak.
A rendkívüli időjárási jelenségek és az éghajlatváltozás hatásai világszerte érzékelhetők. Az ipari forradalom óta a globális átlaghőmérséklet jelentősen emelkedett, Európában rekordmagas hőmérsékleteket regisztrálva. Például 2023-ban extrém hőségek sújtották a kontinenst, történelmi adatokat felülmúlva.
A szakértők szerint az El Nino jelenség hatásai most kezdenek érezhetővé válni, és a közeljövőben még extrémebb hőmérsékletekre kell számítanunk. Az El Nino és az éghajlatváltozás együttes hatása egyre gyakoribb szélsőséges időjárási eseményekhez vezet globálisan.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés