Hirdetés


Jól működő, tilos jelzést adó fénysorompós vasúti átjárónál gázolt el egy motorkerékpárost egy személyvonat csütörtökön. Döbbenetes módon egy hasonló baleset történt nem sokkal később ugyancsak a vasúton: egy andráskereszttel megjelölt vasúti átjárónál ütöttek el egy figyelmetlen motorost.

Hirdetés

Motorost gázoltak Tiszaföldváron
A Szolnokról Szentesre 13:55-kor elindult személyvonat Tiszaföldváron, Homok megállóhelynél egy jól működő, tilos jelzést adó fénysorompós vasúti átjárónál elgázolt egy motorkerékpárost. A helyszínelés végéig Tiszaföldvár és Kunszentmárton között nem közlekedtek a vonatok.

Nem volt lehetőség
A helyzetet nehezítette, hogy vonatpótlásra nem volt lehetőség, ezért néhány érintett vonat rövidebb útvonalon, csak Kunszentmárton és Szentes között közlekedett. Az elütött személy állapotáról nem érkezett jelentés.

Hirdetés

Baleset Sárrétudvarinál is
A Püspökladányból Szeghalomra 13:15-kor elindult személyvonat Sárrétudvarinál egy andráskereszttel megjelölt vasúti átjárónál elgázolt egy motorost – számolt be róla közösségi oldalán a Mávinform. A helyszínelés végéig Püspökladány és Biharnagybajom között nem közlekedtek a vonatok.

Kórházba szállították
Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a helyszínre riasztott mentőegység egy személyt könnyebb sérülésekkel szállított a területileg illetékes kórházba.

Gázolás a Keleti és Kőbánya között
A Keleti pályaudvarról Szolnokra 20:15-kor elindult Z60-as vonat szerdán este a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig egy vágányon szünetelt a közlekedés. A Budapest-Hatvan-Miskolc- és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 10-15, esetenként 15-30 perccel nőtt a menetidő.

Visszavitték az utasokat
A gázolásban érintett vonat utasait nem sokkal 21 óra után a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével átszállították egy másik vonatra, amellyel visszavitték őket a Keletibe. Onnan a 21:50-kor Szolnokra induló S60-as vonattal tudtak elutazni.

Hirdetés

Tragédia Ecsernél
A Keleti pályaudvarról Sülysápra elindult S60-as vonat elgázolt egy embert Ecsernél. A vasúti átjárónál a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A szerelvény utasai a tűzoltók segítségével jutottak el biztonságban a százötven méterre található vasútállomáshoz. A helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon haladtak a vonatok Rákoshegy és Maglód között.

Gázolt a tehervonat
Kecskemét és Katonatelep között nem közlekedtek a vonatok, mert egy Kecskemétről kihaladó tehervonat elgázolt egy embert a vasúti átjárónál. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. A helyszínelés ideje alatt Kecskemét és Nagykőrös között pótlóbuszok szállították az utasokat.

Kiemelt kép: illusztráció Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés