Hirdetés


A rendelet alapján január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesz az a foglalkoztatott, aki december 30-ig az oltást nem veszi fel.
A gyermekek egészségének védelme érdekében a kormány rendeletben szabályozta az eljárást azokkal a pedagógusokkal kapcsolatban, akik a számukra kötelezően elrendelt oltást nem veszik fel – áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának friss közleményévebensben.

Hirdetés

A rendelet alapján január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesz az a foglalkoztatott, aki december 30-ig az oltást nem veszi fel. Ez a szabályozás azokra a létesítményekre vonatkozik, ahol kötelezően elrendelték az oltást.
A közlemény szerint – ezt Orbán Viktor mai tájékoztatója is alátámasztja – Magyarország Kormánya továbbra is az oltás alapú védekezést tartja a leghasznosabbnak, mert szerintük nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban.

Hirdetés
A pedagógusok oltása azért fontos, mert sok emberrel találkoznak, gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel. Az oltásuk a saját egészségük és mások védelme miatt is fontos.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés