Hirdetés


A Sztárbox vasárnapi adásában Rácz Jenő és Kabát Peti közötti összecsapás drámai fordulatot vett, amikor Rácz brutális kiütéssel leterítette Kabátot. A meccs után Dr. Mangó Gabriella, szakértő orvos, az RTL Reggeliben beszélt az ilyen ütések és az azt követő ájulások súlyos következményeiről.

Hirdetés

A séf és az egykori focista barátságuk ellenére a felkészülés alatt döntöttek úgy, hogy kevesebbet kommunikálnak egymással. A meccs során azonban Kabát Peti olyan erős ütést kapott, hogy a bírónak meg kellett szakítania a küzdelmet, és megkérdeznie, tudja-e folytatni. Bár Kabát a ringben maradt, Rácz Jenő egy jobbegyenessel kiütötte, ami eszméletvesztéssel végződött.

Hirdetés

Dr. Mangó Gabriella szerint egy ilyen KO, vagyis kiütés, akár agyi bevérzést is okozhat. Ezért hangsúlyozza, hogy fejsérülés esetén mindenképpen CT vizsgálatot javasol az orvos. Ez a megrázó eset ráirányítja a figyelmet az agyi sérülések komoly kockázatára a bokszban és más küzdősportokban, és emlékeztet bennünket az óvatosság és a megfelelő orvosi ellátás fontosságára.
“Érdemes kontroll CT-ket is csináltatni, nagyobb figyelmet fordítani az önvizsgálatra: nem szédül-e, nem fáj-e többet a feje “
– mondta az orvosnő.

Hirdetés
Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés