Hirdetés


Dr. Novák Hunor, a Kroki magán gyermekrendelő és labor alapítója, éles kritikával illette Berki Mazsit azután, hogy a sztáranyuka lázasan is keményen készült a következő sztárboxos meccsére, és infúziót kapott a gyorsabb felépülés érdekében. Ezt a kezelést Berki egy infúzióbárban végeztette el, és “valóságos vitaminbombának” nevezte – írja a Blikk.

Hirdetés

Dr. Novák Hunor Facebook-bejegyzésében fejtette ki, hogy miért ellenzi az infúzióbárokban végzett kezeléseket, amelyek egyre népszerűbbek manapság. Kifejtette, hogy az ilyen infúziók akár veszélyesek is lehetnek. Ez a nyilvános kritika felhívja a figyelmet arra, hogy az egészségügyi kezelések, különösen az alternatív módszerek, nem mindig biztonságosak, és hogy a hírességek által népszerűsített gyakorlatok nem feltétlenül megfelelőek vagy ajánlottak mindenki számára.

Hirdetés

Dr. Novák Hunor felháborodása rávilágít arra, hogy az egészséggel kapcsolatos döntéseknek tudományos alapokon kell nyugodniuk, és az orvosi tanácsokat kell követniük, különösen amikor alternatív vagy nem hagyományos kezelésekről van szó.
“Agyátültetés sajnos nincs, pedig igény volna rá…”
– kezdte nagyon keményen a gyerekorvos, Mazsi posztját mutatva, majd így folytatta:
„Az immunrendszer sem tölthető fel intravénás vitaminokkal, ez nem több, mint marketing… Olyan vitaminokról beszélünk ráadásul, amik szájon át bevihetők és felszívódnak. Persze, a h*lyének is, vagy inkább nekik különösen megéri alkalmanként 25-35 ezer (!) forintért infúzióban magukba tölteni egy banánt.

Hirdetés

A képen látható infúziós kezelés ún. invazív beavatkozás, amelynek bár ritkán, de komoly, életveszélyes szövődményei is lehetnek. Jó lenne, ha a hatóságok felülvizsgálnák az intravénás ‘vitaminbárok’ működését, tudományos megalapozottságát és a kezelések indokoltságát… Biztos, hogy sok esetben jó állami bevétel lehetne a bírságokból, és cseppet sem sajnálnám”

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés