Hirdetés


Csollány Szilveszterért imádkozik Sopron és tulajdonképpen az egész ország: intenzív osztályon kezelik Sydney olimpiai bajnokát. A tornász három hete elkapta a koronavírust, bő egy hete elkezdett romlani az állapota. Nem sokkal később pedig annyira rosszul lett, hogy mentővel az egyik budapesti kórházba kellett szállítani, s jelenleg is ott kezelik,írja a blikkruzs.blikk.hu

Hirdetés

A rossz hírt először – konkrét név nélkül – Homonnay Gergely szellőztette meg közösségi oldalán.
„Van egy olimpikon, aki nagyon sok Gödény doktoros posztot, majd oltásellenesből is párat megosztott a közösségi oldalán. Még két hónapja is. Most állítólag az intenzíven van. 51 éves. Oltassátok be magatokat!” – közölte posztjában az író.
Aztán mások már képpel is közzétették, hogy csakis Csollányról lehet szó. Az egyik Facebook-oldalon arról írtak, hogy válságos az állapota. Próbáltuk felvenni a kapcsolatot Csollány feleségével, Jutkával, de egyelőre nem válaszolt lapunknak. A környezetében akadt, aki név nélkül részletekről számolt be.

Hirdetés
– Szilveszter három héttel ezelőtt kapta el a betegséget, de akkor még nem tűnt súlyosnak a baj – mondta lapunknak az olimpiai bajnok egyik közeli ismerőse. – Bő egy héttel ezelőtt aztán súlyosabbra fordult az állapota, olyannyira, hogy végül Sopronból egy fővárosi kórházba szállították, intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre. Mást egyelőre nem tehetünk, mint imádkozunk azért, hogy jobban legyen.
A tornasportban is értesültek arról, hogy bajnok nagy bajban van.
– Az utóbbi időben nem sokat tudtunk Szilveszterről, elvonult Sopronba a világ elől és előlünk is . Azonban a rossz hír hozzánk is eljutott már, nagyon szomorúak vagyunk, szorítunk érte, szurkolunk neki, hogy nyerje meg ezt a harcot, hiszen fiatal, életerős ember – mondta blikkruzs.blikk.hu – nak a Magyar Tornaszövetség egyik alkalmazottja.

Hirdetés
Akik követték Csollányt a közösségi médiában, azok az utóbbi hónapokban, évben láthatták, hogy több posztot is megosztott a vírustagadó Gödény Györgytől, s nem igazán hitt az oltás hatékonyságában sem. Az 51 éves olimpikon 2003-ban vonult vissza a versenyzéstől, utána anyagi gondokkal küzdött. Dolgozott Izlandon, majd Svájcban is, most Kismartonban edzősködik, s tanít Szombathelyen, az ELTE Savaria Egyetemi Központban külsős szakoktatóként.

Címlapfotó: illusztráció
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés