Hirdetés


Hiába tette le 68 esztendősen a cigarettát, az évtizedekig tartó füstölés megbosszulta magát, hiszen nyolc évvel később súlyosan megbetegítette Benedek Miklóst. A Kossuth-díjas színművész már egyre bizakodóbb, egyre erősebb, így a kedve is javul. Attól viszont nagyon fél, hogy visszaeshet és megint kórházba kerülhet.

Hirdetés

Komoly vizsgálatokon esett át
A BudaPestkörnyéke.hu írt arról márciusban, hogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Benedek Miklós rövid idő alatt kétszer került kórházba. Egy komolyabb szív- és tüdővizsgálaton is átesett és az eredmények több eltérést is mutattak. Mint kiderült, egy elég gyakori tüdőbetegséggel, COPD-vel küzd, és emiatt a szívével is vannak problémák. A jó hír, hogy a művész egy ideje már otthonában lábadozik.

Hirdetés

Egyre jobban érzi magát
„Szerencsére egyre jobban érzem magam. Azért még nem tért vissza teljesen az erőm, fáradékony vagyok, de már igyekszem tevékenyen tölteni a napjaimat. Sokat olvasok, illetve elkezdtem egy színházzal kapcsolatos munkán dolgozni, de erről még nem szeretnék többet elárulni” – mondta Benedek, akinek az orvosok beállították a gyógyszereit, így elmúlt a vizesedése és megszűntek a fulladások is.

Háromszor feküdt be a kórházba
„Nekem nem kezdődött jól ez az év. Decembertől február végéig nagyjából ki- és bejártam a kórházba, összesen háromszor kellett befeküdnöm. Utoljára sikerült olyan gyógyszereket kapnom, amelyek segítenek” – fűzte hozzá a Blikknek.

Rengeteg kedves embert ismert meg
„Bár a tüdőgyógyászom még aggódik, mert telefonon keresztül is meghallotta, hogy kicsit rekedt a hangom, ami az esetemben nem jó jel, ezért ezt még kontrollálni kell. Az egész dolognak azért van pozitívuma is, mert rengeteg kedves embert ismertem meg az ápolók, orvosok és a bent fekvő betegek személyében” – fogalmazott a kiváló művész.

Hirdetés

Káros szenvedély
A színész jól tudja, hogy betegsége egyik fő oka a káros szenvedélye, a cigaretta, amelynek évtizedekig a rabja volt. A hosszú évtizedeken át tartó dohányzás megtette a hatását. Benedek Miklós ugyan már nyolc éve nem gyújtott rá, a múltat azonban nem lehet kitörölni. A szakemberek szerint ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel szinten tartani.

Ősszel színpadra állna
Benedek Miklós a történtek ellenére is bizakodó. Azt reméli, hogy az ősszel visszaveheti korábbi szerepeit, és újra a színpadon láthatja majd a közönség. Ő pedig mindent meg is tesz azért, hogy amennyire rosszul indult számára az év, annyira jó legyen a vége.

Hirdetés

Ezekben a darabokban játszik
„A Hárman a padonban Egri Mártával és Gálvölgyi Jánossal szerepelek. Ez az a darab, amit a pandémia alatt előbb online mutattunk be, és csak aztán játszottuk színpadon. Már tizenegy éve vagyok részese a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc-klasszikusnak, és ha még bírom, szívesen újra magamra ölteném Turai szerepét, valamint Az imposztort is jó volna, ha felújítanák, mert az még csak keveset ment. Bár őszinte leszek: a jelenlegi állapotomban még nem tudom elképzelni, hogy színpadra álljak” – mondta korábban.

Fia haláláról beszélt
Benedek Miklós korábban egy rádióműsorban beszélt fia, Benedek Tibor haláláról. Azt mondta, a lelke már soha nem lesz a régi. „Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha. De hát megtörtént és ezzel élni kell, tovább élni”. A színész azt is mondta, hogy a tragédiát követően a tehetetlenség és az űr maradt, továbbá azt is kiemelte, hogy az unokája, Benedek Tibor fia kísértetiesen hasonlít az apukájára. Nem csak külsőleg, ugyanis a vízilabdát is imádja.

Súlyos beteg volt
Benedek Tibor 48 éves korában, 2020. június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nem sokkal vonult vissza.

Kiemelt kép: Benedek Miklós. Fotó: archív
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés