Hirdetés


Az üzletember azt hangoztatja, hogy még nem döntött a folytatásról, ám másra fog fókuszálni és kommunikációján is változtatni szeretne. Az ellene indult eljárást a gyógyszerlobbinak tulajdonítja.

Hirdetés

Valaki feljelentette
„Valaki vette a fáradságot és több száz, a Norbi Update oldalra feltöltött videót kielemzett és jegyzetelt. Nyilván feljelentett valaki, és ezért indult a vizsgálat” – jelentette ki Schobert Norbert a Blikknek.

Hirdetés

Hatalmas bírságot kapott
A fitneszgurut azt követően kereste meg a lap, hogy negyven millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben.

Százezrek életét mentette meg
„Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni” – panaszolta a lapnak Schobert. Hozzátette, szerinte ez a kampány olyan most, mint ha ő végig hazudott volna, miközben rendszere a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg.

Erről szól az eljárás
Az üzletember állítja, a mostani vizsgálat sem volt véletlen. „Velem példát statuálnak, mert első voltam nemcsak az országban, de a régióban is abban, hogy olyan termékeket forgalmazzak és olyan módszereket kínáljak, amelyek hozzájárulnak egy egészségesebb életmód kialakításához” – magyarázta.

Hirdetés

Bezzeg a gyógyszerreklámok!
Kifejtette, most már egy élelmiszergyártó, vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel. Ha este bekapcsolja az ember a tévét, csak gyógyszerreklámot lát, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító, és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj – magyarázta.

Volt már ilyen
Emlékeztetett, tíz éve és öt éve is indult hasonló vizsgálat a GVH részéről, ám akkor a klinikai vizsgálatok eredményét bemutatva elálltak a büntetéstől. „Az európai uniós jogszabályok azonban változtak, ezért nem lehet semmiféle olyan terméknek élettani hatást tulajdonítani, ami nem gyógyszer, nem csak nekem, másnak sem” – fejtegette.

Nem gyógyszerellenes
Úgy véli, hogy a mostani eljárás a gyógyszerlobbinak köszönhető – fogalmazta meg véleményét, hozzátéve: ezt annak ellenére gondolja így, hogy nem tartja magát gyógyszerellenesnek, mivel szükség van az ilyen készítményekre.

Hirdetés

Másra koncentrál
„A GVH tehát jogszerűen járt el, hiszen az uniós szabályozás megváltozott. A hogyanról még nem döntöttem, de az biztos, hogy ezután valami másra fogok fókuszálni és a kommunikációmon is változtatni fogok” – zárta nyilatkozatát Schobert Norbert.

Alaptalan állítások
Egy kicsit visszatérve a már említett GVH-vizsgálatra: az eljárás egyebek mellett megállapította, hogy a fitneszguru videói megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható tulajdonságra, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal (pl. „elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás”).

Elhallgattak egyet s mást
A videóbejegyzések szintén jogsértően keltették azt a benyomást, hogy az Update márkához köthető táplálkozás mindenki számára alkalmas az egészségi állapot megőrzésére, javítására, a betegségek megelőzésére, kockázatuk csökkentésére – elhallgatva, hogy az egyéni egészségügyi körülmények erősen befolyásolhatják a szóban forgó diéták alkalmazhatóságát.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés