Hirdetés


Ezt neked is tudnod kell, mielőtt fogyasztod.
Sokan azt hiszik, a méz csupán édesség. Nem, annál sokkal több, összetett és sokoldalú táplálék. A szakemberek tapasztalata szerint az a jó, ha napi rendszerességgel néhány kanál mézet fogyasztunk. Az is nagyon jó, ha este fogyasztjuk. Eláruljuk, miért.
Nem is hinnéd, mi mindenben segít, ha mindennap fogyasztod.
Mindig igyekszünk mágikus gyógymódokat találni, amik egyben ízletesek és élvezhetőek is. Nos, a jó hír, hogy nem kell drága pirulákra költenünk, már az is elég, ha mindennap fogyasztunk mézet. Felsoroljuk nektek, mi mindenre hatással van a folyékony arany.

Hirdetés

Mélyebb alvás
A mézben található cukor megnöveli az inzulin szintjét a vérben, ami szerotonint szabadít fel. Ez pedig tovább alakul melatoninná, ami a minőségi alvást elősegítő hormon.

Nyugodt idegállapot
Akármilyen hihetetlenül is hangzik, a méz segít lenyugtatni az idegeket és enyhíti a fáradtságot. A benne található szőlőcukor létfontosságú a neurunok működéséhez. Gyorsan felszívódik a vérben, ami segíti a relaxációt és a pszichológiai rendellenességek enyhítését.

Tisztább lesz a bőröd
A méz kiváló antioxidáns, ami azt jelenti, hogy rendszeres fogyasztása megtisztítja a szervezetedet a különböző méreganyagoktól. Sőt, antibakteriális hatása miatt jelentősen javítja a bőröd állapotát is.

Segít a fogyókúrában
Ha le akarsz adni pár kilót, az egyik legelső tanács, amit az orvosoktól kapsz, hogy hagyd el a édességeket – azonban a mézet nem kell! Ugyanis a cukortartalma más, mint a többi édesítőszernek. A méz felgyorsítja az anyagcserédet, ami létfontosságú a fogyókúrához.

Erősebb szív
A kutatások azt bizonyítják, hogy a mézben lévő antioxidánsok megakadályozzák az artériák szűkülését. Az előfordulás helyétől függően a szűkület szívritmuszavarhoz, a memória romláshoz vagy fejfájásokhoz vezethet. Egy pohár víz egy pár kanál mézzel elegendő ahhoz, hogy ezt megakadályozza.

Egészségesebb gyomor
A méz erősen fertőtlenítő hatású, ezért ajánlott egy kanállal üres gyomorra enni. Ez az egyszerű kis rituálé segít megakadályozni a különböző emésztőrendszeri betegségeket. Ráadásul, miközben áthalad a gyomron, a méz elpusztítja a baktériumokat, és begyógyítja az apró sebeket a nyálkahártyán.

Jobb memória
Más felmérések szerint a méz képes felvenni a harcot a stressz ellen is, helyreállítja az antioxidáns sejtek védekező rendszerét, következőképp javítja a memóriát is. Továbbá a mézben lévő kalciumot könnyen felszívja az agy, ami kedvező hatással van a működésére.

Alacsonyabb koleszterin szint
A mézben egyáltalán nincs koleszterin. Sőt, az alkotóelemei és a benne lévő vitaminok hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez. Napi fogyasztása jótékony hatással van az antioxidáns vegyületek szintjére a szervezetben, amelyik felveszik a harcot a koleszterinnel szemben.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés