Hirdetés


Ferenczy Boglárka, a budaörsi ifjúsági kézilabda csapat 18 éves kapusa tragikus hirtelenséggel elhunyt. A csapat és a sportág szerelmesei mély gyászba merültek a hír hallatán. Boglárkát, aki önkezével vetett véget az életének, szülőhelyén, Székelyudvarhelyen is fájdalommal emlegetik.

Hirdetés

A Budaörsi Kézilabda Klub gyászolja ifjú tehetségét
Boglárka, aki az ifjúsági első osztály mellett az NB II-ben és az élvonalbeli csapatban is pályára lépett, a közösség szeretett tagja volt. Az ifjúsági csapat következő mérkőzését a tragikus események miatt elhalasztották, és a csapattagok pszichológusi támogatást kapnak. Az ügyvezető, Meló Ádám elmondta, hogy a klub különös figyelmet fordít azokra a játékosokra, akik különösen közel álltak Bogihoz. A klub gyertyagyújtással szeretne emlékezni a tragikusan elhunyt játékosra, azonban a megemlékezés a temetés után kerül sorra, amelyet szülővárosában, Székelyudvarhelyen tartanak.

Hirdetés

Boglárka Kézilabdás Pályafutása
A tehetséges sportoló a kézilabdázás alapjait Székelyudvarhelyen sajátította el, majd hat évvel ezelőtt Magyarországra igazolt. Első állomása a Nemzeti Kézilabda Akadémia volt, később pedig a Ferencváros és több más csapat színeiben is megmutatta tehetségét, mielőtt a Budaörs csapatához csatlakozott volna. A családja is vele tartott, így nem volt egyedül a fővárosban. Boglárka tragédiája mély nyomot hagyott közösségében, és emléke tovább él majd mindazokban, akik ismerték és szerették.

Hirdetés

Tavaly nyáron igazolt Budaörsre
„Teljesen megdöbbentett a hír, egy éve igazolt hozzánk Bogi, nem volt semmi jele ennek, hogy esetleg ilyen hirtelen elveszítjük őt mi és a csapattársai” – mondta a tragédia után Meló Ádám, a Budaörs Handball ügyvezetője.

Életvidám lánynak ismerték
„Az utánpótláshoz tartozott teljes jogúan, a felnőttek között keveset szerepelt, amikor találkoztunk vele, életvidám lányt ismertünk meg benne, akinek voltak célja. Akadémiákon sportolt előttünk is, ez is mutatja, hogy milyen tehetséges lány volt, állt előtte jövő a kézilabdában, elhivatott volt a sportág felé. A klub hivatalos formában is tájékoztatta a történtekről a közvéleményt” – mondta a klub ügyvezetője.

Hirdetés

A csapat közölte a tragikus hírt
„Együttérzésüket érezzük, ezért a részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A Budaörsi Kézilabda Család nevében a hozzátartozók fájdalmában osztozunk, mellettük állunk a nehéz időkben. Bogi emlékét szívünkben őrizzük, nyugodjon békében!” – írta a csapat szerda délután.

Kiemelt kép: Ferenczy Boglárka – Forrás: budaorshandball.hu / Pozsonyi Roland
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés