Hirdetés

Elneveznéd a lányod Dzsindzsernek?
Yawning Newborn Girl
Szerencsére az USA-val ellentétben, ahol önhatalmúlag annak nevezheti el a kreatív szülő a gyermekét, aminek csak akarja, Magyarországon szakmai testület, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete dönti el, hogy mi alkalmas utónévnek, és mi nem.
Az országban adható utónévjegyzék havonta frissül, és elérhető az intézet honlapján.
A listát a Femina böngészte most át új keresztnevekért, talált is köztük néhány olyat, ami addig keserítheti a gyerek életét, ameddig elég idős nem lesz ahhoz, hogy nevet váltson.
A portál kiszúrta a minden bizonnyal tesi- és focirajongó szülők által előterjesztett Tornát és Csatárt a fiúknál, emellett az Oriont és az Amondót emelte ki. Utóbbinál érdekelne minket, hogy vajon a Hiperkarma azonos című száma miatt hívhatnak-e így ma Magyarországon egy gyermeket?
A lánynevek között is akadnak furcsaságok. Rögtön ott van a Béta, amit a Britani követ, de emellett Cseresznyének és Dzsindzsernek is hívhatod mostantól a gyermeked, ha akarod.
A listát böngészve mi is számos érdekes névre kaptuk fel a fejünket. A teljesség igénye nélkül ide emeljük az Allegrát (lánynév), ami egy hazánkban kapható allergiagyógyszer neve betűhűen.
Megakadt még a szemünk a Balzsamon, a Druzsiánán, a Fehéren és a Fehérán, valamint a Vulkánon és a Krisnán, szintén lánynevek. Utóbbi azért egy kicsit olyan, mintha valaki Istennek nevezné el a gyermeket.
A fiúnevek közül a Madocsa szúrt egyből szemet, abból az egyszerű okból, hogy az egy település Tolnában, Paks közelében.
Emellett az tűnt fel, hogy az x-szel kezdődő neveknél egyetlenként a Xavért találtuk. Ide kapásból javasolnánk az Alien-rajongó anyukáknak és apukáknak a Xenomorfot (kicsit magyarítva az átírását), valamint az X-Ment.
Forrás: lajk.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés