Hirdetés


Egy apuka története vírus szerűen terjedt, miután megosztotta érzelmes beszámolóját arról, hogyan él szingliként, mióta lányának édesanyja elhagyta őket. Története több embert is inspirált arra, hogy vállalják az egyedülálló szülői lét kihívásait!

Hirdetés

2015-ben a Las Vegas-i apuka, Richard Johnson élete legboldogabb napját élte át, amikor kislányát, Persephonét a világon köszönthette. Az izgalom azonban egy hónappal később szomorúságba fordult, miután párja végleg kisétált az életükből.
A valóság akkor „ütött be”, mikor egyedül találta magát az akkor egy hónapos, két lyukkal a szívében született kislánnyal. Az apukának nem volt más választása, mint betölteni az űrt lánya életében.
2015 novemberében az egy gyermekes apuka egy érzelmes bejegyzést osztott meg egy Facebook-csoportban, ahol elmesélte útját és küzdelmeit egyedülálló apaként, miközben nagyra értékelte a közösséget, akik segítettek neki és Persephonénak átvészelni a nehéz időszakot.

Hirdetés

Az akkor 21 éves apuka azzal kezdte, hogy bemutatta magát és lányát. Ezután elmagyarázta, hogyan hagyta el őket a gyermeke anyukája, hozzátéve, hogy gyanúja szerint a szülés utáni depresszió is szerepet játszott ebben.
Johnson a továbbiakban részletezte az elmúlt tíz hónapos útjukat, beleértve azt is, hogyan jött a Life of Dad csoport a segítségükre. Azt írta: „Mindig is lestem a fotókat és a történeteket a fantasztikus apukáktól ebben a csoportban. Igazán átsegítettétek a lányomat és engem egy nehéz időszakon”.

Hirdetés

A férfi elismerte, hogy akkor is boldogok együtt, amikor Persephone tíz hónapos lett. Idővel a barátai elkezdtek hozzá fordulni szülői tanácsokért, köszönhetően annak, hogy milyen jó munkát végzett a kislánya nevelésében.
Mindez a „Life of Dad” Facebook-csoportnak volt köszönhető. A csoport vezetője csak örült, hogy segíthettek az egyedülálló apukának, mondván: „Hűha, Richard. Ez egy olyan nagyszerű üzenet. Annyira örülünk, hogy akár csak egy kis szerepet is játszhattunk abban, hogy segíthettünk neked a szülői lét kezdetén”.

Hirdetés

A csoport többi tagja is csatlakozott az érzelmi kiáradáshoz, és megdicsérték a Las Vegas-i férfit, mert nagyszerű apuka, aki képes kihasználni a rendelkezésére álló erőforrásokat. Az egyik kommentben ez állt: „A legnagyobb tiszteletem az öné, Richard, ahogyan minden egyedülálló szülőé, férfié és nőé is, aki egyedül próbál gyermeket nevelni. Tudom, mert én is ezt tettem, amikor fiatalabb voltam. Nem könnyű feladat.”
Az apuka annyi támogatást kapott a netezők részéről, hogy kénytelen volt egy külön Facebook-oldalt nyitni, amelyet az egyedülálló apaként való életének szentelt.

Forrás
Hirdetés
Hirdetés