Hirdetés


Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul! Ezek nem gyógyszerek!
Egy gyógyszerész felsorolta az összes forgalomban lévő, bármikor megvásárolható, legális drogot: NeoCitran, Coldrex, Robitussin.

Hirdetés

‘Miközben azon elmélkedem, hogy miért lehet eljárni egy vitaminkereskedővel szemben, aki c-vitamint vagy cinket javasol a nátha kezelésére, és miért nem lehet a diszkódrogok forgalmazóival szemben fellépni, hadd mutassam meg a probléma gyökerét.
Az utcai drogok a gyógyszeripar melléktermékei. Az LSD, a heroin és a most divatos diszkódrogok mind a gyógyszergyárak remekei. Hogy üldözik, vagy mindennap reklámozzák a tévében csak attól függ, hogy sikerült-e valakinek igazolni, hogy ártalmas. Vegyük például a fenilefedrint. Ez a vegyület nem csupán a speed és az extasy nevű diszkódrogok alapanyaga, hanem a Coldrex, a NeoCitran, a Robitussin és még számos agyonreklámozott nátha elleni szer fő összetevője. Miért szedik a fiatalok a diszkóban? Hogy feldobódjanak. Miért szedi egy náthás? Ugyanezért. Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul! Ezek nem gyógyszerek! Csupán bedrogozva kevésbé fogja érezni, hogy beteg. Kicsit leverte a nátha? Szedjen drogot! Recept nélkül kapható a patikákban és akár egy benzinkúton is.

Hirdetés
Amit biztosan tudunk a phenylephrineről és származékairól, hogy függőséget okoznak. Aki rászokott, nehezen tud róla leszokni, és bármilyen lelki megterhelés esetén újra használni fogja. Még olyan is előfordult, hogy nátha tüneteit mutatta valaki stressz hatására, csak hogy hozzájusson a gyógyszerhez. Több nőismerősöm is a táskájában hordta a Neocitrant akkor is, amikor semmi betegsége nem volt. ‘Biztonságérzetet’ adott nekik. Újat mondtam? Felháborodott? Gondolom ön is tudja, hogy a fenti gyógyszereknek van gyerekváltozata is. Képzelje, ugyanezekből az összetevőkből állnak. Ez abból az elgondolásból jött létre, hogy ha egy gyógyszer biztonságos a felnőtteknek, akkor egy kicsi nem árthat a gyereknek sem. Tényleg így működik a gyógyszer adagolási tudomány.

Hirdetés
Hogy mit tehet?
Írjon levelet a képviselőjének. Mondja el neki, hogy nem ért egyet a pszeudoefedrin tartalmú szerek szabad forgalmazásával, és helyette a méz, a cink és a c-vitamin reklámozását javasolja legalizálni. Ugyanis ma ezeknek gyógyhatást tulajdonítani tilos. Ezért látunk olyan reklámokat a tévében a c-vitaminról, hogy van lassan ható, van gyorsan ható, és van a lassan és gyorsan ható változata. A c-vitamin gyártónak ki kell találni valami ostobaságot, mert azt nem mondhatják, hogy „szedjen c-vitamint, hogy meg ne fázzon”.

Hirdetés
Ha mégis megfázott használja az immunrendszerét. Igyon gyógyteákat, naponta 3-4 litert. Kanalazzon mézet, ami kitűnően csökkenti a köhögést. Pihenjen, rágcsáljon gyömbért és szopogasson cink rágótablettát. Éppen annyi idő alatt fog meggyógyulni, mint ha drogokkal kezelné magát: 3-4 nap alatt.’
(Egy magyar gyógyszergyár dolgozójának az írása.)

A főkép illusztráció!
Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés