Hirdetés


Vannak még csodák! Éjt nappallá téve keresték az augusztus elején eltűnt yorkit, Gizmót és végül megtalálták az apró négylábút! A gazdi nyaralni jött haza a rokonokhoz, de út közben egy őz az autója elé ugrott és elvesztette az irányítást a jármű felett. A kocsi ekkor megcsúszott, átesett az árkon, majd többször is megpördült. A karambol után a kiskutya annyira megijedt, hogy kiugrott az autóból és elszaladt Szeged irányába.

Hirdetés

Nyaralásból rémálom
A gazdi nyaralni jött haza Szegedre a rokonokhoz, de augusztus elején egy őz az autója elé ugrott és elvesztette az irányítást a jármű felett. A kocsi ekkor megcsúszott, átesett az árkon, majd többször is megpördült. A karambol után a kiskutya annyira megijedt, hogy amint tudott, kiugrott az autóból és elszaladt Szeged irányába.

Igazi társ volt
Andrea közel két éve él együtt kiskutyájával, Gizmoval Hollandiában. A kistermetű yorki igazi társa a nőnek és nagyon ragaszkodik a gazdájához.

A gazdája szerint valaki magával vitte
A nő úgy gondolta, hogy kiskutyáját valaki megtalálta és elvitte magával, hiszen fajtatiszta, kislány és hihetetlenül aranyos. A baleset után, ahogy megvizsgálták a mentősök gazdit, ő azonnal a kiskutya keresésére indult és a csipogós játékaival hívta őt magához. Bejárta a környéken lévő erdőket és két napon át próbálkozott.

Hirdetés

Chipje is van
„Az ütközés után azonban, ahogy kinyitottam az autó hátsóajtaját, hogy megnézzem őt, a kutya átugrott rajtam és elszaladt” – mesélte Andrea, aki azt is kiemelte, hogy Gizmonak van chipje, és Magyarországon regisztrált kiskutya, így aki megtalálja és megnézeti az látja, hogy eltűnt és keresik őt.

„Bármit megér nekem a kiskutyám”
„Ha valaki meg akarja tartani, vagy pénzjutalmat kér cserébe, bármit megér nekem a kiskutyám. Elmegyek érte bárhová és megadok érte bármit, amit csak kérnek. De, ha valaki meg akarná tartani akkor is kérem írja meg nekem, hogy jól van-e Gizmo, hogy tudjam nem esett baja” – tette hozzá kétségbeesve a gazdi.

Összetört a lelke
„A balesetre nem is gondolok, ahogy a sérüléseimre sem. Összetört a lelkem, hiszen mi ketten éltünk, ő várt engem otthon minden nap munka után. Bárhová elmegyek érte, vasárnapig az országban vagyok, de ha valaki később találja meg, akkor is el tudnak menni a rokonaim érte Szegedről én pedig azonnal repülök érte haza”– hangsúlyozta a megtört gazdi a közelmúltban a szeged365.hu írásában.

Hirdetés

Megtalálták!
A történet végül szerencsés véget ért, ugyanis a napokban megtalálták a kiskutyát! „Augusztus 5-én, a Bajai úton, nem messze a tanyánktól egy közúti balesetet követően keveredett a dzsungelbe ez a kis Yorki lányka, Gizmó. Egészen hihetetlen, hogyan tudott életben maradni rókák, sakálok, kóbor kutyák-macskák és migránsok között, sőt, amennyire pirinyóra aszott szegény, még a macskabagoly is komoly veszély lehetett volna számára” – kezdődött a jó hírről szóló bejegyzés a világhálón.

Megdézsmálta a kertet
„Néhány nappal ezelőtt betévedt a kertünkbe – valószínűleg dézsmálta az uborkát, paradicsomot, illetve a komposztot – s mivel szereti a zöldséget, főleg az uborkát, máris érthetőbbé válik, hogyan tudott túlélni ez a csöpp városi kislány, aki állítólag annyira urbánus lélek, hogy “normál körülmények közt” a fűre sem mert soha rálépni, csakis betonon közlekedett mindig” – folytatódott a poszt.

Befogták az állatot
„Reggel élve fogó csapdákat helyeztünk ki a környéken és tervben volt vadkamerák kihelyezése is, hogy lokalizálni lehessen a helyzetét. Harminc perccel ezelőtt viszont begördült egy autó, az anyósülésen pihegve Gizmóval. Megtalálták, befogták. Tele bogánccsal, kullanccsal, csontsoványan, de nem különösebben megilletődve heverészett, jól sikerült a nyaralása. Most irány az állatorvos, aztán haza Hollandiába. Halleluja!” – írták a Facebookon, a Szegedi Kutyások csoportban.

Kiemelt kép: a megtalált kiskutya. Fotó: Szegedi kutyások Facebook Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés