Hirdetés


Nem kell uralkodni az érzelmeiden: ha a sírás kerülget, nyugodtan hagyd, hogy előtörjön.
Sokan mondják, hogy a sírás kellemetlen, gyerekes, próbáljunk uralkodni az érzelmeinken. Ez helytelen felfogás! A sírástól megkönnyebbülünk, ráadásul 9 pozitív, bizonyított egészségügyi hatása is van!

Hirdetés

1. A sírás méregtelenít!
Erre soha nem gondoltunk volna, de a kutatások bebizonyították, hogy ha a szomorúság miatt sírunk, akkor a könny sokkal több méreganyagot tartalmaz, mintha valami belement volna a szemünkbe. Ennek az az oka, hogy stresszes helyzetben kiszabadulnak a méreganyagok, amik így a könnyel együtt kimosódnak a szervezetből.

2. Javítja a látást!
Mivel a könny felelős a szemünk megfelelően nedvesen tartásáért, és így a megfelelő látás fenntartásáért, ezért egy kis pityergés nem árthat! Több könny – jobb látás!

Hirdetés
3. Megszabadít a stressztől.
A Medical Daily tudományos alapon is alátámasztotta, amit mindannyian érzünk: a sírás csökkenti a stresszt. Ráadásul nem csupán azt, hanem az idegességért felelős hormon szintjét is.

4. Antibakteriális hatású.
A könnyben található egy lizozin nevű anyag, ami károsítja a baktériumok sejtfalát, így megöli őket. Ez azért is hasznos, mert a szembe került szennyeződésekkel is elbánik (meg az arcot is tisztítja egyébként a patakzó könny), illetve a sminkeltávolítást is könnyűvé teszi.

Hirdetés
5. Javítja a hangulatot.
Egy kiadós sírás után megkönnyebbül az ember: a rossz dolgok elengedése bizonyítottan javítja a hangulatot. A sírás endorfint szabadít fel, és csökkenti a mangánszintet, ami nagy mennyiségben a negatív hangulatért is felelős.

6. Segíti az emberi kapcsolatokat.
A sírás nyers, intim, és igen, kicsit kellemetlen dolog, de ha ezt a sebezhető oldaladat vállalod valaki előtt, az közelebb hoz titeket. Azáltal, hogy vállalod a sebezhetőséget, a másik is „mezítelenebbnek” érzi magát, ezért a szakértők azt tanácsolják: ne vonulj el mindig, ha valami problémád van.

Hirdetés
7. Tisztítja az orrüreget.
Ezt mindenki tudja: a sírástól kitisztul az orr. De ez nem csak az orrfolyás miatt van így. A könny méregtelenítő tulajdonságai itt is kifejtik a hatásukat.

8. A sírás megelőzi a náthát és az influenzát!
A stressz az egyik legkomolyabb oka, ha gyakran betegeskedsz. A stressz rossz kémiai anyagokat szabadít fel a testedben, elnyeli a vitaminokat, így könnyebbé teszi a betegségeknek, hogy ledöntsenek a lábadról. Ha megszabadulsz a stressztől egy kiadós sírással, az az általános egészségedre is jó hatással lesz.

9. Kitisztítja a fejed.
Egy kiadós sírás igazi katartikus élmény. Szó szerint és átvitt értelemben is megszabadít a rossz dolgoktól így segít tisztábban látni.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés