Hirdetés

Nem számít egyedi esetnek, hogy egy lakásban vagy házban vannak olyan zugok, amelyek hajlamosabbak bedohosodni vagy akár be is penészedni. Ezekben a levegő páratartalma kicsapódik, és a nedvesség nem tud elpárologni, így felhalmozódik.
Egyrészt ez nem túlzottan egészséges, mivel táptalajt ad a mikroszkopikus gombák számára. Másrészt pedig a dohszag ápolatlan, kellemetlen benyomást kelt, így mindenképpen meg kell szabadulnunk tőle!
Az első lépés, hogy megszabaduljunk lakásunk dohos, problémás zugaitól, hogy mérjük fel, mely helyiségek, bútorok, zugok hajlamosak a dohosodásra, penészesedésre.

Hirdetés

A második lépés pedig az, hogy egy kis tálkába nyers (hagyományos, fehér) rizst töltünk, és a problémás helyekre (szekrénybe, kamra sarkába, fürdőszobába stb.) helyezzük azt.
A rizsre pár csepp illóolajat is csepegtethetünk, ettől még kellemes illatot is kölcsönöz az érintett helyiségnek, bútordarabnak. Olyan illóolajat válasszunk, amelyre nem vagyunk allergiásak. Javasoljuk pl. a mandarin, a teafa vagy a levendula olajat.
Még valami: Egy befőttes gumival kevésbé sűrű szövésű gézlapot erősíthetünk a tálkára, hogy biztosan ne ömöljön ki a rizs.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés