Hirdetés


Katika panasszal élt, mert öt napig az asszisztens távollétében az orvos helyett a takarítónő adta be neki az injekciót. Végül az orvosi kamara másodfokon elmarasztalta a háziorvost, aki egyben a falu polgármestere is.

Hirdetés

Percek alatt körbeszaladt a hír Vizsolyon: mégis csak igaza volt Barnáné Katikának a falu háziorvosával szemben. Nagy diadal ez a három gyermekes, tanulatlan asszonynak.- írja az ATV
Amikor panaszt tette a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságánál, még reménytelennek tűnt, hogy tanúk, pénz és ügyvéd nélkül bármire is juthat a háziorvos ellen – aki egyben Vizsoly polgármestere is.
– Nem én győztem. Hanem az igazság – szögezte le az atv.hu-nak mindjárt az elején a korábban közmunkás Katika. – A kálváriám két éve kezdődött, amikor a fájós lábammal elmentem a háziorvoshoz, és az asszisztens távollétében öt napon át a takarítónővel adatta be nekem a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és izomlazító injekciókat – panaszolta. – Csakhogy később az injekció helye begyulladt, nehezteltem az orvosra, ezért kiírtam a történteket a Facebookra.

Hirdetés

Ami ezután történt, az nem bizonyítható. Palotás András szerint csupán Katalin agyszüleménye, hogy ő a FB poszt kikerülése után felszólította Katalint, a közösségi oldalán ismerje el, hogy hazudott és kérjen tőle bocsánatot. Az asszony azt állítja, akkoriban közmunkásként dolgozott, az orvos pedig polgármesterként a főnöke volt. És félelmében tett eleget a követelésének. Utána viszont öntudatra ébredt és kiállt a nyilvánosság elé.
Hirdetés

– Vizsgálatot kértem a Magyar Orvosi Kamaránál, ahol másodfokon megállapították, hogy dr. Palotás András etikai vétséget követett el velem szemben, ezért őt figyelmeztetésben részesítik. Az indoklás szerint azzal, hogy a takarítónő adta be nekem az injekciókat, a háziorvos szakmai hibát vétett, ami a beteg biztonság veszélyével is járt. Nekem ennyi épp elég volt – magyarázta Katika.
Viszont dr. Palotás András biztos benne, hogy nem hibázott, ezért megfellebbezte a másodfokú határozatot.
– Az etikai bizottság már három alkalommal utasította el Barna Zoltánné panaszát, mert semmilyen etikai vétséget nem talált. Hogy most másodfokon mégis neki adtak igazat? Tévedtek – állította az orvos, aki szerint Katika politikai okok miatt támadja őt. Ugyanis a hétvégén Vizsolyon időközi önkormányzati választás lesz, amin Palotás András újra indul a polgármesteri posztért.

Hirdetés
– Nagyon kicsi ember vagyok ahhoz, hogy politikai okok miatt támadjam a helyi hatalmasságot. Ez viccnek is rossz – legyintett Katalin. Azt elismerte, hogy képviselőjelöltként indul a vasárnapi választáson, de esze ágában sincs a polgármester székére pályázni.
– Mankóval bicegek, ugyanis csípőprotézist kaptam. Aztán kiderült, hogy méhnyakrákom van, júniusban megműtenek. De most akkora erőt adott nekem az orvosi kamara igazamat bizonyító levele, hogy mindent túlélek – ígérte Katika.​

Forrás: atv.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés