Hirdetés

Fotó: ugyeszseg.hu

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt egy külföldi állampolgárságú férfit gyorsított eljárásban állított bíróság elé az elkövetéstől számítva 72 órán belül, még a bűnügyi őrizet tartama alatt.

Hirdetés
A vád szerint a húszas éveiben járó vádlott 2022. szeptember 16-án a siófoki autóbusz pályaudvaron tartózkodott, amikor leült az ott várakozó, számára ismeretlen fiatal férfi mellé. A terhelt ekkor egy hirtelen mozdulattal átkarolta a férfi nyakát és egyből – ok nélkül – nagy erejű fojtó fogást alkalmazott vele szemben, miközben fejét a saját mellkasához szorította.
A vádlott szorításából a megriadt férfi közel egy perc elteltével tudott kiszabadulni, majd amikor fel tudott állni, táskáját magához véve futni kezdett a terhelt elől, aki üldözőbe vette.

Hirdetés

A tanú a forgalmas pályaudvaron többször segítségért kiabált az őt kitartóan követő férfi viselkedése miatt, végül a busztársaság biztonsági őre tartóztatta fel a megbotránkoztató magatartású, már több utast is inzultáló vádlottat a rendőrség intézkedésééig.
Az ügyészség indítványának megfelelően a Siófoki Járásbíróság a férfit jogerősen nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, amely büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette.
A bűncselekményt biztonsági kamera rögzítette.

Forrás: ugyezseg.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés