Hirdetés


A szívet melengető és egyben szívszorító történet Eric Schmitt-Matzen-ről, egy 60 éves önkéntes Mikulásról, aki beteg gyerekeket látogat kórházakban, egy tragikus eseménnyel bővült. A férfi, aki külsőleg is a Mikulásra emlékeztet, egy 5 éves, súlyosan beteg kisfiú utolsó óráiban volt jelen.

Hirdetés

A történet akkor kezdődött, amikor Schmitt-Matzen telefonja megszólalt: “Csörgött a telefonom… A vonal másik végén egy nővér volt, akit ismerek, abban a kórházban dolgozik, ahol többször jártam már.” A nővér arról tájékoztatta, hogy egy 5 éves kisfiú, aki nagyon beteg, legnagyobb vágya, hogy találkozzon a Mikulással. Schmitt-Matzen azonnal útnak indult, még jelmez nélkül is, hogy teljesítse a kisfiú kívánságát.

Hirdetés

Amikor a Mikulás megérkezett, a kisfiú, bár gyenge volt, mosollyal fogadta őt. “Leültem az ágya szélére és ezt mondtam neki: Hallottam lemaradsz a karácsonyról? Kizárt dolog, hogy kihagyd a karácsonyt… Tudod mit? Te vagy az első számú, kedvenc manóm,” idézi Schmitt-Matzen a beszélgetésüket. A fiú boldogan fogadta a Mikulástól kapott ajándékot, egy PAW Patrol játékot.
A megható találkozás során a kisfiú egy nehéz kérdéssel fordult a Mikuláshoz: “Azt mondják megfogok halni… Hova megyek ha oda érek?” Schmitt-Matzen vigasztaló válasza: “Amikor odaérsz, mondd meg nekik, hogy Te vagy a Mikulás első számú manója és azonnal be fognak engedni, bárhol is legyél.”

Hirdetés

A történet tragikus véget ért, amikor a kisfiú Schmitt-Matzen karjaiban, az ölelésében hunyt el. A gyermek szülei a helyszínen voltak, és az esemény mélyen érintette az önkéntes Mikulást: “Átadtam az édesanyjának a fiát és azonnal elmentem. Olyannyira hatással volt rám, hogy azóta is azon gondolkozom, tudok-e még valaha újra Mikulás lenni…”
Ez a szívfacsaró esemény ismét felhívja a figyelmet arra, milyen fontos szerepet töltenek be az önkéntesek az emberek életében, különösen a nehéz időkben.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés