Hirdetés

Már régóta használnak szobabiciklit áramfejlesztésre, így a koncepció önmagában nem tekinthető korszakalkotónak. Azonban még sosem építettek olyan szobai kétkerekűt, ami ilyen hatásfokon képes működni.

Hirdetés

A tervezők azt állítják, hogy egy családi ház egész napi áramfogyasztása fedezhető, egyetlen órányi tekeréssel.
Találmányukat “Ingyen-áram hibrid-bringa” névre keresztelték. Ez mondjuk nem hangzik olyan megkapón, mint az elektro-cikli de legalább pontos és kifejező. A fejlesztéshez szükséges anyagi támogatást Manoj Bhargava – indiai származású amerikai üzletember – nyújtotta. Manoj Bhargava-ról tudni kell hogy vagyonának közel 90%-át költötte eddig tudományos projektek finanszírozására és jótékonysági célokra.
Az “Ingyen-áram hibrid-bringa” igazán nagy dobás lehet a harmadik világ országaiban, ugyanis potenciális, tiszta energiát biztosít olyan településeken is, ahol eddig megoldhatatlan volt az elektromos áram előállítása. Ezzel mintegy 1.3 milliárd ember éltét változtathatják meg.
Manoj Bhargava, tervei szerint 10000 “Ingyen-áram hibrid-bringát” szeretne eljuttatni Indiába, 2017 végéig. Ha a projekt sikerrel jár, azzal a leszakadt régiókban lehetőség nyílik, egy teljesen más világ felépítésére!
Forrás: tudnodkell.info

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés