Hirdetés


Graffiti nem csak falfestmény lehet. Szeretnél látni olyan képet, ami a szemed előtt kel életre? Sergio Odeith, a lisszaboni utcai művész olyan alkotásokat készít, melyek szó szerint megelevenednek. Tehetségének és képességeinek köszönhetően sokszor dolgozik együtt olyan nagy márkákkal, mint a Coca-Cola, a Samsung és a Shell.
Ha szereted a nem csak gyönyörű, de valóban magas színvonalú munkákat, a következő összeállítás tetszeni fog.
Sergio Odeith az 1990-es években ismerkedett meg a graffitivel Lisszabonban. Ahogyan a legtöbb utcai művész, először ő is illegálisan készítette az alkotásait. Később már szinte csak 3D-s grafikákat készített, saját technikáját pedig komor 3D technikának nevezte el. Ez a kompozíció, a perspektíva, a részletek és az árnyékok kombinációjából áll, melyekből egy olyan valósághű kép jön létre, ami mintha a fal előtt lebegne.
Sok művész, aki ezt a technikát alkalmazza, általában szavakat, idézeteket vagy absztraktokat készít a falakra. Ilyen munkája Sergionak is van:

Hirdetés

De ő rendkívüli népszerűségre tett szert az általa készített hihetetlen rovarok, pókok és olyan alkotásai miatt, melyek egy virtuális valóságba repítenek.

Ha félsz a pókoktól, a következő fotókon inkább görgess át!

Egyes munkái olyanok, mintha filmekből vagy számítógépes játékokból léptek volna elő.

A következő videón az alkotás folyamatát nézheted meg.

3D-s képek különböző szögekből.

Ugye te sem tudsz elképzelni olyan utcai művészt, aki nem foglalkozik a társadalmi problémákkal?

Hirdetés
Categories: Kreatív

Hirdetés