Hirdetés


Egyre rosszabb állapotba kerül a börtönben Galambos Lajos. Lagzi Lajcsi már csak folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani, és ez igencsak rányomja bélyegét a hangulatára: sokszor teljesen magába fordul, csak egy-egy szóval kommunikál a környezetével.

Hirdetés

Több, mint egy hónapja rács mögött
A mulatós sztárt április 26-án vitték be a baracskai börtönbe, ahol a víz-, gáz- és áramlopás miatt rá kirótt 3 év 6 hónapos börtönbüntetését kezdte meg. Lajcsi többször is halasztási kérelmet írt, hogy megromlott egészségügyi állapota miatt ne kelljen rács mögé mennie, ám a bíróság mindannyiszor elutasította, így nem volt menni, be kellett vonulnia.

Hirdetés

Gyengélkedőn tölti mindennapjait
A börtön bejáratáig is mentő vitte, majd azonnal a gyengélkedőn helyezték el, ahol azóta is a mindennapjait tölti. A közelmúltban kiderült: a művész szilárd ételt nem tud fogyasztani, csakis pépesített formában tudja lenyelni a börtönkosztot.

„Nagyon keveset eszem”
„Nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön fogásokat, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixolva tudom elfogyasztani” – üzente a Blikknek a trombitaművész, azóta pedig még rosszabb lett a helyzet.
„Mint amikor egy moslékba mindent összeöntenek”

„Sajnos ügyfelem már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. El lehet képzelni, hogy a bablevestől kezdve a rakott krumpliig milyen gusztustalan formákat öltenek a leturmixolt fogások. Nem szépítem: mint amikor egy moslékba mindent összeöntenek” – mondta a lapnak Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

Hirdetés

Kiszürcsöli a szaftját
Lajcsi már előre öklendezett, amikor hozták az ételt neki, ezért úgy döntött, ezentúl pépesítve sem kéri. Ugyanolyan formában kapja mostantól, mint bárki más, azonban csak a folyékony halmazállapotú részeit fogyasztja el: a levesnek megissza levét, a pörköltnek kiszürcsöli a szaftját.

Ingadozó hangulatban
Az ország trombitása sajnos egyre rosszabb bőrben van, betegsége és hirtelen fogyása miatt nagyon beesett az arca. Fizikai problémái miatt már pszichésen sem olyan erős, mint korábban: nagyon ingadozó lett a hangulata.

Hirdetés

Magába fordult
Korábban még jól tartotta magát, mostanában azonban sokszor csak kedvetlenül néz maga elé, ha hozzászólnak, alig egyszavas válaszokat ad. Egyre jobban kezd magába fordulni, ahogy a börtönszleng mondja, kezd „bekattanni” – fogalmazott az ügyvéd.

Színházi darabot ír
Hogy mennyire a saját kis világában kezd élni, azt az is jól bizonyítja, hogy elkezdett a betegszobán egy színházi darabot írni, egy négyfelvonásos előadáson dolgozik épp. A lap úgy tudja, amikor csak teheti, maga elé veszi a füzetét, tollat ragad és az ötleteit veti papírra.

Megszakíthatják a büntetése végrehajtását
Elképzelhető, hogy megszakítják Lajcsi börtönbüntetését. Jogi képviselője ezt valószínűnek tartja. Azt mondta, az egyetlen kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni.

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: RTL.
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés