Hirdetés


Az, hogy mit eszünk vagy nem eszünk nagy mértékben elősegíti a tumor növekedését, vagy csökkenését.
Dr. Otto Wartburg német fiziológus és más egészségügyi szakemberek már az 1900-as években rájöttek, hogy a cukor táplálja a rákos sejteket.

Hirdetés

Ez tehát 1920 óta ismeretes tény, mégis, az orvosok nem, vagy csak ritkán mondják ezt el a betegeiknek. Ráadásul nem elég a cukor elhagyása, ugyanis a feldolgozott élelmiszerek is tele vannak cukorral és megnehezítik a tumor elleni küzdelmet.
Egy a Nature Medicine-ben publikált friss cikk is abból indul ki, hogy a feldolgozott cukor növeli a rákos sejtek növekedését. Az eredmények annyira kézzelfoghatóak, hogy az University College London (UCL) tudósai kikísérleteztek egy újfajta rák kimutatási módszert, mely alapja az MRI egy sajátos formája.
A tudóscsoport által érzékennyé tett szkenner ugyanis érzékeli a glükózt a szervezetben – a vizsgálat során a rákos sejtek fényesebben világítanak, ha nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot.

Hirdetés
– Tudjuk, hogy az inzulin mellékhatásokat okoz a különböző szövetekben, de az különös aggodalomra ad okot, hogyan reagálnak erre a rákos sejtek – mondja Dr. Lewis Cantley. – Ha a szervezetben daganat van, akkor a glükóz a szervezetben lévő egészséges szövetek helyett a tumorba vándorol, mely arra használja, hogy növekedni tudjon.
Fentiekből kiderül, hogy mind a daganatos megbetegedések megelőzésnél, mind a kezelésnél nagyon fontos, hogy kerüljük a cukrot, együnk több zöldséget és növényi alapú fehérjéket, és tartózkodjunk a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásától is, hiszen a szervezet képes meggyógyítani magát, ha elvonjuk tőle a cukrot.

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés