Hirdetés


Egy olyan ötletet szeretnénk bemutatni most nektek, amivel a régi, üres műanyag palackokat felhasználva egyszerűen építhettek ki magatoknak a veteményes kertben öntözőrendszert.

Hirdetés

Nem kell sok pénzt költeni rá, gyakorlatilag semmit, ha van otthon üres üdítős vagy ásványvizes műanyag palack. A folyamat annyira zseniálisan egyszerű, hogy meghallva az ember tipikusan arra gondol: “Hogyhogy nem nekem jutott eszembe először?!”
Ezekre lesz szükséged hozzá:

 • 2 literes műanyag palack
 • Csavarhúzó éles vége vagy bármilyen alkalmasnak vélt fúró eszköz
 • Hirdetés
  Útmutató
  Ez a trükk bármilyen kertben vagy nagyobb cserépben, konténerben is alkalmazható.
  A fúró eszközöd segítségével alakíts ki 2 kisebb lyukat a palack alján. Emellett alakíts ki még 2 lyukat a palack felénél két oldalt.
  Töltsd fel a palackot vízzel, hogy ellenőrizhesd, megfelelő sebességgel csepeg-folyik-e belőle a víz. Talán nagyon lassan vagy túl gyorsan?
  Áss egy kisebb gödröt a palántáid mellett, amelyeket ezzel a módszerrel szeretnél öntözni. Akkorára lesz szükség, amelybe bele tudod helyezni az üveget.
  Tedd a palackot a gödörbe úgy, hogy a nyaka kicsit kilógjon, így nem jut bele a föld könnyen, Ezután töltsd fel vízzel. Erre a kerti slag a legalkalmasabb és leggyorsabb megoldás.

  Hirdetés
  Időről-időre adj hozzá az öntözővízhez folyékony műtrágyát.
  Ezzel a módszerrel lassan és folyamatosan kap vizet és tápanyagokat az adott növény gyökere, nem kell hozzá eláztatni a leveleket és a felszínt.
  A kupakokat nem kell visszacsavarni rá, hiszen így gyorsabban végezhető a művelet, viszont, ha visszahelyezed a feltöltés után, lassabban folyik el belőle a víz. Ezzel lehet kísérletezni.
  Helyezz el egy botot minden egyes palack mellé, hogy ha túlnövi a növény, akkor is könnyen megtaláld.

  Forrás: tudasfaja.com
  Hirdetés
  Categories: Érdekes

  Hirdetés