Hirdetés


A köménymagot legtöbben a konyhából ismerik, hiszen remek ételízesítőként szolgál. Azonban egyes esetekben eseti, máskor rendszeres fogyasztása abban is segíthet, hogy elhárítsunk egyes kellemetlen testi tüneteket, illetve számos betegség kisebb eséllyel alakuljon ki.
Rendszeres fogyasztásával az alábbi kellemes hatásokra számíthatunk:

1.) Vérszegénység esetén a kömény rendszeres fogyasztása ajánlott, mivel vasban gazdag.
Hirdetés

2.) Remek méregtelenítő, nemcsak a méreganyagokat raktározó májunkat, de egész szervezetünket méregteleníti.

3.) Szabályozza a vércukor szintet: erre a célra vízben feloldott kömény őrlemény fogyasztása napi két-három alkalommal ajánlott, így csökkenthető a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata (persze önmagában semmi sem csodaszer: az egészséges étkezésre vonatkozó általános alapelvek betartása mellett számíthatunk eredményekre)

4.) Három gramm köményport langyos vízbe keverve gyomorfájás ellen is kiváló!

5.) Búcsút mondhatsz az álmatlanságnak: egy összetört banánhoz fél kiskanálnyit pirított köménymag-port adunk, és lefekvés előtt fogyasztjuk: remekül fogunk aludni, és pihentető lesz az álmunk!

6.) Mézzel keverve, és étkezés után elfogyasztva megszünteti a hányingert.

7.) Felforralt, majd leszűrt főzete megfázás, köhögés tüneteinek enyhítésére is alkalmas.

8.) Remekül lúgosít: őrölt köményből csupán egy kiskanálra van szükség, hogy a gyomorsavasság, reflux tünetei enyhüljenek. Lenyelés előtt tartsuk a szánkban, és hamar érezzük majd az enyhülést.

9.) Felturbózza az emésztést, ha gyömbérporral, egy kis fekete borssal és sóval kevert köményport használunk! Étkezés után együnk ebből a porból egy evőkanállal, aztán igyunk egy pohár vizet!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés