Hirdetés


Galambos Erzsi, a neves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának és a József Attila Színház örökös tagjának életének 92. évében bekövetkezett halálát mély fájdalommal jelentjük be. Galambos Erzsi méltósággal viselt betegség után csütörtökön hunyt el.

Hirdetés

Zenés színház és a musical műfaja
Galambos Erzsi a zenés színházban érte el legnagyobb sikereit. A Budapesti Operettszínházban kezdve, később a József Attila Színházban is szubrett- és primadonnaszerepekben tűnt fel. Kiemelkedő volt a musical műfajban is, ahol a magyarországi meghonosításért és elismertetésért Kossuth-díjjal ismerték el érdemeit.

Élete és karrierje
1930-ban Budapesten született, gyermekként már a Lakner Artúr Gyermekszínházban játszott. Pályáját Miskolcon, majd Kecskeméten és Budapesten folytatta. A Budapesti Fővárosi Operettszínház és a József Attila Színház tagjaként is hírnevet szerzett.

Hirdetés

Partnerek és magánélet
Pályája során olyan kiválóságokkal dolgozott együtt, mint Somlay Artúr, Latabár Kálmán és Rátonyi Róbert. Magánéletében három házasságot kötött, és egy lánya, Petrovics Eszter született, aki a Duna Televízióban dolgozott rendezőként és szerkesztőként.

Színpadi és filmes sikerei
Galambos Erzsi színpadi alakításai között számos modern zenés darab főszerepeit említhetjük, mint például a “My Fair Lady”, “La Mancha lovagja”, “West Side Story” és a “Koldusopera”. Filmekben és tévéfilmekben is szerepelt, mint például a “Rákóczi hadnagya” és a “Szerelem első vérig”.

Hirdetés

Sokoldalú tehetség
Rendkívül sokoldalú művész volt, aki a tánc, ének és prózai szerepek mellett koreográfusként is tevékenykedett. Szenvedélye a színház és a közönség szeretete volt, amelynek a rivaldafényben való megfelelését tartotta feladatának.

Búcsúzás Rónai Egontól
Rónai Egon, az ATV műsorvezetője így emlékezik meg a művésznőről: „Hát elaludt. Friss volt, szép volt, fiatal volt. Három hét múlva lett volna 92 éves, néhány hónapja járt nálam. Mindene volt a színház, a játék, a zene – a közönség, amely pedig méltóképpen ünnepelte a XX. század kicsit még velünk maradt primadonnáját! A színész addig él, amíg az utolsó néző emlékszik rá. Elhunyt Galambos Erzsi. De itt marad még sokáig!”

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés