Hirdetés


Feleségét gyászolja Koltai János, a Szomszédok egykori sztárja. A színész felesége évek óta súlyos betegségben szenvedett. Pap Éva Jászai-díjas színművésszel 1964-ben kötötte össze az életét, közel hatvan évig éltek boldog házasságban.

Hirdetés

Feleségét gyászolja a Szomszédok egykori sztárja
Feleségét gyászolja Koltai János, a Szomszédok egykori sztárja. A Gábor Gábor karakterét megformáló színész nemrég töltötte a 88. születésnapját, azonban ünneplés helyett a súlyosan beteg feleségéért aggódott. Pap Éva halálhírét a Madách Színház Facebook-oldalán, közleményben jelentették be.

1961-ben végzett
„A Madách Színház társulata mély megrendüléssel értesült Pap Éva Jászai-díjas színművész haláláról. Pap Éva 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. Később tagja volt a Nemzeti Színháznak, a Vígszínháznak, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak, a kecskeméti Katona József Színháznak és Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színháznak” – áll a közleményben.

Hirdetés

Férjével is színpadra állt
A színművész 1994-től 2003-ig játszott a Madách Színházban, az Oliver című előadásban az Öreg Sallyt, a Lugosiban Mimi Arch-ot. Legjelentősebb szerepe Németh László Széchenyi című drámájában Crescenita, amelyben férjével, Koltai Jánossal állt színpadra.

Többtucatnyi filmben szerepelt
Pap Évát többtucatnyi magyar filmben láthatta a közönség, Keleti Márton, Makk Károly és Fábri Zoltán műveinek rendszeres szereplője volt.

„Emlékét megőrizzük
„A Madách Színház társulata szomorúan búcsúzik Pap Évától, emlékét szeretettel megőrizzük” – zárul a közlemény. Koltai János és Pap Éva 1964-ben kötötte össze az életét, közel hatvan évig éltek boldog házasságban.

Hirdetés

„Nem érdekel a születésnapom”
„Nem érdekel most a születésnapom, gondolni sem tudok rá, beszélni sem akarok róla. Csak szegény feleségem körül járnak a gondolataim, mert kórházban van és nagyon aggódom érte” – sóhajtott fel szomorúan Koltai János, aki szinte minden nap látogatja nejét a kórházban – írja júniusban a Blikk.

Rosszak a kilátások
„Nemrég hozták át a Péterfy kórházba, most itt kezelik. A fiammal rendszeresen látogatjuk, de szegény nincs jól. Évek óta egy súlyos betegséggel küzd, tavaly meg is műtötték, de most nem túl jók a kilátások. Imádkozom érte és a csodában bízom, mert másban nem nagyon tudok.”

Idilli évek
Koltai János és Pap Éva hosszú évek óta távol a nyilvánosságtól és a szakmától élték nyugodt és idilli nyugdíjas éveiket. Idejük nagy részét a Balatonhoz közeli falucskában, Ádándon töltötték, ahol kis birtokukon csodálatos kertet gondoztak, tele gyümölcsfákkal, amelyek terméséből a színésznő rendszeresen befőzött.

Sokat van Budapesten
Ő gyakran járt a fővárosba is, hogy vigyázzon imádott unokájára, aki 2009-ben született. Most Koltai János is Budapesten tartózkodik, hiszen a neje itt kapta meg a megfelelő ellátást, ő pedig annyi időt akart mellette tölteni, amennyit csak lehetett.

Kiemelt kép: Pap Éva. Fotó: Madách Színház Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés