Hirdetés

Fotó: Art-Színtér


Magyarország színházi és filmes világában szomorú napokat élünk át, hiszen elveszítettük Jakab Csaba hangját, aki a magyar szinkronművészet egyik legjellegzetesebb és legismertebb alakjaként vált ismertté. A Vígszínházban kezdte pályafutását a 70-es évek közepén, ahol gyakornokként tűnt fel, majd számos színházi és filmes projektben bizonyította tehetségét.

Hirdetés

1981-ben történt meg az áttörése a “Transzport” című film főszerepével, ami után számos más filmszerepet is kapott. A színházban drámai, zenés, prózai és vígjátéki szerepekben egyaránt brillírozott, de igazi sikerét a szinkronizálás területén érte el. Jakab Csaba a magyar közönség számára leginkább Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangjaként vált ismertté. Továbbá 2007 és 2011 között a Movies 24, 2013 és 2017 között az AXN Black, majd 2017-től a Sony Movie Channel hangjaként is tevékenykedett.

Hirdetés

2023-tól az RTL több műsorában is hallhattuk, legutóbb a Sztárbox című műsorban láthattuk őt ringszpíkerként. Jakab Csaba halálával Magyarország egy kiemelkedő művészét veszítette el, aki generációk számára vált ismertté és kedveltté, és akinek egyedi hangja megkülönböztette őt kortársai közül. Az ő távozásával egy fejezet zárul le a magyar színházi és filmes művészet történetében.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés